Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ύστατη προσπάθεια για την αποφυγή λουκέτου σε Πίτσο και Pipelife

tags :
Η ύστατη προσπάθεια για την αποφυγή λουκέτου σε Πίτσο και Pipelife

Το ενδιαφέρον Pyramis για Πίτσο και το μπλόκο του Υπουργείου Εργασίας στην Pipelife

Λύση αναζητείται προκειμένου να μπει λουκέτο σε δύο μεγάλες βιομηχανίες την Pitsos και την Pipelife στην Θήβα. 

Αν και οι δύο βιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι θα κατεβάσουν ρολά στις 31 Μαρτίου, εντούτοις για την Pitsos βρίικονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της μητρικής γερμανικής πολυεθνικής Bosch Siemens Hausegerate (BSH), του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου της Pyramis Μεταλλουργική και της κυβέρνησης, προκειμένου να δώσουν φασόν την παραγωγή κουζινών Πίτσος στον επιχειρηματία.
Αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί κοινός τόπος και να μην μείνουν στον δρόμο οι 200 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Πίτσος στου Ρέντη.
Αρχικά, η γερμανική διοίκηση της BSH είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος θα έκλεινε στο τέλος του 2018.
Οι πιέσεις ωστόσο των εργαζομένων, των πολιτικών αλλά και η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη απόφαση οδήγησαν την εταιρεία να αναθεωρήσει σε εκείνη την φάση τουλάχιστον, την απόφαση της.
Τον περασμένο Οκτώβριο σε ανακοίνωση της η BHS ανέφερε ότι «η εταιρεία έχει μείνει πιστή στις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της», τονίζοντας ότι «η εταιρεία είχε δώσει μια παράταση ζωής στο εργοστάσιο, φέρνοντας προϊόντα στη γραμμή παραγωγής που ήταν να παραχθούν σε άλλες χώρες, κυρίως είδη κουζίνας».

Κυβερνητικό μπλόκο

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν το λουκέτο στο εργοστάσιο που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της Pipelife Ελλάς στην Θήβα, είναι οι 70 εργαζόμενοι της μονάδας, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες ημέρες.
Προ ημερών πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση, ενώ το Υπουργείο Εργασίας, έκανε έκκληση στους εκπροσώπους της Εταιρείας να επανεξετάσουν την απόφαση του «λουκέτου» και ζήτησε τα οικονομικά στοιχεία. Ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι οι επικείμενες ομαδικές απολύσεις θα συναντήσουν την άρνηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (Α.Σ.Ε.) αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και δεν ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες, με βάση το εργατικό δίκαιο, διαδικασίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα τριμερής συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.
Ο όμιλος Pipelife είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς συστημάτων πλαστικών σωληνώσεων διεθνώς. Διαθέτει παρουσία σε 27 χώρες και λειτουργεί 28 εργοστάσια παραγωγής σε όλη την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα η Pipelife ΕΛΛΑΣ Α.Ε. λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια. Διαθέτει παραγωγική μονάδα στη Θήβα όπου παράγονται συστήματα σωληνώσεων από πολυαιθυλένιο (PE), πολυπροπυλένιο(PP) και PVC με πληθώρα εφαρμογών στην οικοδομή, στα τεχνικά έργα, στη γεωργία, στη βιομηχανία και αλλού.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης