Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πετά τις μάσκες το Τέξας, επανεκκινεί στο φουλ την οικονομία – Biden: Να εμβολιαστούν οι δάσκαλοι

ΗΠΑ: Πετά τις μάσκες το Τέξας, επανεκκινεί στο φουλ την οικονομία – Biden: Να εμβολιαστούν οι δάσκαλοι
Θα επιτευχθεί ο στόχος των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών στις 100 πρώτες ημέρες της θητείας μου είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Έτοιμη να πετάξει τις μάσκες και να επανεκκινήσει στο σύνολο της την οικονομία είναι η Πολιτεία του Τέξας, η οποία θεωρεί ότι διαθέτει όλα τα μέσα πλέον προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες της από την επιδημία του κορωνοϊού.
Το άνοιγμα είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Greg Abbott.
«Από την επόμενη Τετάρτη 10 Μαρτίου, όλα τα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους θα μπορούν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν στο 100% της δυναμικότητάς τους.
Χάρη στις ιατρικές προόδους, τα εμβόλια και τις θεραπείες αντισωμάτων, το Τέξας διαθέτει πλέον τα μέσα για να προστατεύσει τους Τεξανούς από τον ιό» υποστήριξε ο Abbott, ο οποίος με διάταγμα του βάζει «τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την πολιτεία», μέτρο που εφαρμοζόταν από τον Ιούλιο του 2020.
Επιπλέον, απαγόρευσε να επιβάλλονται τιμωρητικά μέτρα στους κατοίκους της πολιτείας αν δεν καλύπτουν τα πρόσωπά τους, αν και διευκρίνισε ότι σε κάποιες κομητείες με υψηλά επίπεδα εισαγωγών στα νοσοκομεία θα μπορούν να επιβάλλονται κάποια μέτρα.
Ο Abbott δικαιολόγησε την άρση των μέτρων αναφέροντας ότι το Τέξας, έχει προχωρήσει σε 5,7 εκατ. εμβολιασμούς επί συνολικού πληθυσμού 29 εκατομμυρίων και υποστηρίζοντας ότι ως τα τέλη Μαρτίου κάθε κάτοικος μεγάλης ηλικίας που θέλει να εμβολιαστεί θα μπορεί.

Λευκός Οίκος: Τα μέτρα είναι ακόμα απαραίτητα

Κληθείς ο Λευκός Οίκος να σχολιάσει τις κινήσεις αυτές του Τέξας, η εκπρόσωπος Jen Psaki υποστήριξε πως ο πρόεδρος Joe Biden έχει καταστήσει σαφές πως τα μέτρα συνεχίζουν να είναι απαραίτητα.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε.
Είμαστε ακόμη σε πόλεμο με τον ιό, ο πρόεδρος φυσικά θα συνεχίσει να προβάλλει αυτό το μήνυμα προς τους πολίτες και κατ’ ιδίαν στις συζητήσεις του» υποστήριξε η Psaki, τη στιγμή που οι Αμερικάνοι ειδικοί προειδοποιούν τους πολίτες να παραμείνουν προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα διότι οι μεταλλάξεις απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη μείωση κρουσμάτων και θανάτων που καταγράφεται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε όλη την χώρα.
Σημειώνεται ότι πέρα από το Τέξας, και οι Πολιτείες Άιοβα, Μισισιπή, Μοντάνα και Βόρεια Ντακότα έχουν άρει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Biden: Να εμβολιαστούν πρώτα οι δάσκαλοι

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κάλεσε τις Πολιτείες να δώσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό των δασκάλων έτσι ώστε έως τα τέλη Μαρτίου κάθε εκπαιδευτικός να έχει κάνει έστω μια δόση του εμβολίου προκειμένου να ανοίξουν ξανά τα σχολεία ενώ επανέλαβε την υπόσχεση του πως τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, θα έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι.
Παράλληλα ο Biden ανέφερε ότι έπεισε την φαρμακοβιομηχανία Merck να βοηθήσει την ανταγωνίστρια Johnson & Johnson να παράξει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της ενάντια στον κορωνοϊό.
Ο Biden εμφανίζεται βέβαιος ότι με τρία διαθέσιμα εμβόλια, θα έχει καταφέρει έως τα τέλη Μαΐου να έχει διαθέσιμα εμβόλια για κάθε ενήλικα Αμερικάνο πολίτη, αν και σημειώνει πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για να νικηθεί ο κορωνοϊός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης