Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, δήμαρχος Σύμης: Η Σύμη δέχεται ποιοτικό τουρισμό

tags :
Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, δήμαρχος Σύμης: Η Σύμη δέχεται ποιοτικό τουρισμό
Το καλό της Σύμης είναι ότι δεν έχει την πολυτέλεια να έχει ποσότητα, αλλά έχει την πολυτέλεια να έχει ποιότητα
Για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο νησί των Δωδεκανήσων, καθώς και για τις περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.
«Το καλό της Σύμης είναι ότι δεν έχει την πολυτέλεια να έχει ποσότητα, αλλά έχει την πολυτέλεια να έχει ποιότητα, πολύ ποιοτικό τουρισμό και αυτό το αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός σκαφών αναψυχής που δέχεται το νησί απ’ όλο τον κόσμο, από το Μεξικό, την Ινδία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιταλία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σύμης.
Αναφερόμενος στο καμποτάζ, ο Ελευθέριος Παπακαλοδούκας τονίζει: «Είναι για σκάφη τα οποία είναι πλωτά ξενοδοχεία. Αυτά τα πλοία έχουν ξένη σημαία, δεν μπορούν να πάρουν κόσμο από το αεροδρόμιο της Ρόδου και να συνεχίσουν στον προορισμό τους και να πάνε Σύμη, Τήλο, Χάλκη και να συνεχίσουν και να κάνουν βόλτα στο Αιγαίο. Και οι επισκέπτες αυτοί που θέλουν να κάνουν βόλτα στο Αιγαίο, κι εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε αυτά τα σκάφη, αναγκάζονται και ναυλώνουν σκάφη με ξένη σημαία. Επιτρέπεται να πάρουν τους επισκέπτες από την Τουρκία, την Αλβανία, την Κροατία. Και τι γίνεται λοιπόν; Φεύγουν από την Κροατία, έρχονται στα νησιά μας, κάνουν τις διακοπές τους με το σκάφος και επιστρέφει πάλι το σκάφος στο ίδιο αεροδρόμιο, δηλαδή της Κροατίας ή της Αλβανίας ή της Τουρκίας για να φύγουν από εκεί».
«Χάνουμε πάρα πολλά χρήματα και εμείς στα νησιά, αλλά και γενικά το κράτος. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταργείται αυτός ο νόμος. Πιστεύω ότι τα κέρδη θα είναι τεράστια, γιατί οι 5.500 είσοδοι περίπου που έχουμε στη Σύμη κάθε χρόνο θα διπλασιαστούν, θα τριπλασιαστούν και για τα υπόλοιπα νησιά. Η Σύμη είναι ο πρώτος προορισμός αυτή τη στιγμή σε σκάφη αναψυχής», καταλήγει ο δήμαρχος Σύμης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89982

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης