Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Πάμε για εκλογές το φθινόπωρο – Αδύνατη η εξάντληση της 4ετίας

Βαρουφάκης: Πάμε για εκλογές το φθινόπωρο – Αδύνατη η εξάντληση της 4ετίας
Δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να σηκώσει το βάρος ενός 5ου μνημονίου ο Μητσοτάκης χωρίς εκλογές είπε ο κ.Βαρουφάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είναι αδύνατη η εξάντληση της τετραετίας και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές διότι δεν μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να σηκώσει το βάρος ενός 5ου μνημονίου χωρίς προσφυγή στις κάλπες διατύπωσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης.
«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήθελε να κάνει εκλογές το φθινόπωρο που πέρασε, αλλά τον σταμάτησε η επιθετική έξαρση της πανδημίας.
Είμαι σίγουρος ότι θέλει να τις κάνει τον Μάιο γιατί τον συμφέρει να κάνει εκλογές μέσα στην πανδημία, ενώ το μεγάλο αβαντάζ που έχει, τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ, των καναλιών, εκλογές χωρίς προεκλογικές συγκεντρώσεις θα του καθόντουσαν πολύ καλά.
Νομίζω ότι το #metoo τώρα ίσως του άλλαξε τα σχέδια και προσανατολίζεται για το φθινόπωρο» είπε ο κ.Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του που αναρτήθηκε στο YouTube.

Απίθανη μια κυβέρνηση Αριστεράς – Σοσιαλιστών

Ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε την πιθανότητα μίας κυβέρνησης Σοσιαλιστών και Αριστεράς στα πρότυπα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
«Εμείς δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να γίνουμε υπουργοί.
Εμείς το φτιάξαμε για να γίνει μία ουσιαστική τομή.
Γι' αυτό εμείς αποκλείουμε οποιαδήποτε συρραφή κομμάτων με στόχο την υπουργοποίηση κάποιων χωρίς να υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα, στο οποίο να υπάρχει και μία κοινή δέσμευση ότι αυτοί που θα συμμετέχουν να έχουν και την αξιοπιστία ότι θα το εφαρμόσουν» είπε ο κ.Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς για το εάν μετάνιωσε για το ότι συνέβη το 2015, ο κ.Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά.

Ήταν όνειρο του Τσίπρα να χάσει το δημοψήφισμα

Ερωτηθείς για το εάν βρίσκεται πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ή στον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ.Βαρουφάκης είπε πως «τελευταία φορά που μίλησα με τον Αλέξη (Τσίπρα) ήταν στις 17 Νοεμβρίου, όταν μετά από τη δική μου συνομιλία με τον Δ. Κουτσούμπα συμφωνήσαμε να συνυπογράψουμε το κοινό κείμενο|.
«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η κίνηση του ΚΚΕ που δημιούργησε, όμως, και προσδοκίες.
Για να μην προδώσεις τις προσδοκίες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο πρέπει να υπάρχει μία αξιόπιστη προγραμματική σύγκλιση, αλλιώς δημιουργίες φρούδες ελπίδες.
Είμαι πιο κοντά με τον Κουτσούμπα, γιατί μπορεί να διαφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα αλλά τουλάχιστον προς το παρόν είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει αυτό που λέει και λέει αυτό που πιστεύει, όπως εγώ, ενώ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ισχύει.
Η προοδευτικότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από τις πράξεις του, κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και εκ των πράξεών μας.
Όταν, λοιπόν, είχα αυτήν τη διπλοπροσωπία την περίοδο που ήμασταν μαζί, ξεγέλασε τον ελληνικό λαό, το 62% ξεγέλασε.
Ο Δραγασάκης είχε πει ότι το δημοψήφισμα είναι "έξοδος κινδύνου".
Ήταν το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα να χάσει το δημοψήφισμα», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης