Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nέο φαινόμενο GameStop: Ημερήσιο άλμα κερδών 25 δισ. δολ. για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Rocket

tags :
Nέο φαινόμενο GameStop: Ημερήσιο άλμα κερδών 25 δισ. δολ. για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Rocket
Το ημερήσιο άλμα των κερδών της Rocket αποτελεί το μεγαλύτερο μίας χρονιάς που μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται από τις δραματικές διακυμάνσεις
Σχετικά Άρθρα

Kατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε η καθαρή αξία της περιουσίας του ιδρυτή της εταιρείας ενυπόθηκων δανείων Rocket Cos., Dan Gilbert, την Τρίτη 2 Μαρτίου, με τις μετοχές της εισηγμένης να «εκρήγνυνται» χάρη στις εικασίες ότι βρέθηκαν στο στόχαστρο των traders μελών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Reddit.
Ως αποτέλεσμα ο Gilbert βρέθηκε στη 16η θέση του Bloomberg Billionaires Index με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, δηλαδή 19 θέσεις υψηλότερα.
Το δε ποσοστό που κατέχει στη Rocket, η οποία σημείωσε κέρδη 71%, αποτελεί το 93% της περιουσίας του.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η περιουσία του τετραπλασιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η εταιρεία Rocket εισήχθη στο χρηματιστήριο.
Η μετοχή της εταιρείας άρχισε να σκαρφαλώνει ολοένα και υψηλότερα χθες, μετά από ένα ρεπορτάζ του CNBC που υποστήριζε ότι η εταιρεία μπορεί να έχει γίνει στόχος των traders της Reddit, λόγω των αυξημένων short θέσεων που υπάρχουν σε αυτήν.
Η μεγαλύτερη εταιρεία ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, η Rocket, εντάσσεται σε μια ομάδα μετοχών που έχουν πρόσφατα καταγράψει τεράστια κέρδη, καθώς βρέθηκαν στο στόχαστρο μικρομετόχων, οι οποίοι ανταλλάσσουν απόψεις στο φόρουμ WallStreetBets της Reddit και τοποθετούνται μαζικά σε τίτλους, ωθώντας τις τιμές τους υψηλότερα.
Το ημερήσιο άλμα των κερδών της Rocket αποτελεί το μεγαλύτερο μίας χρονιάς που μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται από τις δραματικές διακυμάνσεις του πλούτου των ισχυρών του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης