Τελευταία Νέα
Speculator

Απορρίφθηκε η νέα απόπειρα της ιδιοκτησίας της Ναυτεμπορικής να μπλοκάρει την ειδική διαχείριση

Απορρίφθηκε η νέα απόπειρα της ιδιοκτησίας της Ναυτεμπορικής να μπλοκάρει την ειδική διαχείριση
Οι μικροπιστωτές που είδαν ότι πλήττονται τα συμφέροντά τους, η προσφορά των 4 εκ στα λόγια και η επίθεση στους «κακομαθημένους» εργαζόμενους

Η προηγούμενη ιδιοκτησία της εφημερίδας Ναυτεμπορική συνεπικουρούμενη από… μικροπιστωτές απέτυχε χθες 3/3 να ανακόψει τη διαδικασία του πλειστηριασμού από την Ειδική Διαχείριση καθώς απορρίφθηκαν η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν υποβληθεί και πλέον στρέφεται κατά πάντων και κυρίως των εργαζομένων της εφημερίδας γιατί έχουν το… «θράσος» να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα της καταβολής των οφειλομένων και των αποζημιώσεων.
Στις 17 του μήνα θα εκδικαστούν, αν εκδικαστούν (υπάρχει το ζήτημα του Covid) τα ασφαλιστικά μέτρα που δύσκολα θα έχουν διαφορετική τύχη καθώς με την αίτηση που έχει υποβληθεί ζητείται ουσιαστικά να ανασταλεί η ισχύς και εκτέλεση της απόφασης για υπαγωγή της εταιρίας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας

Βέβαια αν επιτύχει το σκοπό της η πρώην ιδιοκτησία της εφημερίδας δηλαδή οι αδερφές Αθανασιάδη, το επόμενο βήμα θα είναι η άτακτη χρεοκοπία , πράγμα που θα συμβεί και αν στις 23 του μήνα που λήγει η προθεσμία δεν υπάρξουν προσφορές για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας που πουλιούνται σε τρία κομμάτια και συγκεκριμένα ακίνητα, εκδοτική και εκτυπωτική δραστηριότητα και το site pesta ola.
Η χθεσινή 3/3 διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων είχε ενδιαφέρον καθώς ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανασιάδη ανέφερε πως θα προσβάλει το νομοθετημένο δικαίωμα των εργαζόμενων να λάβουν κατά προτεραιότητα τις αποζημιώσεις τους μέσω της υποβολής αίτησης ανακοπής.
Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω αναφέρονται ότι οι εργαζόμενοι στον όμιλο της Ναυτεμπορικής γιατί είναι καλοπληρωμένοι!!! και γιατί θέλουν να φροντίσουν από τώρα τις αποζημιώσεις τους. Προφανώς του διέφυγε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους και ότι υπάρχουν οφειλές από την προηγούμενη ιδιοκτησία.

Και πρόταση εξαγοράς δανείων τα… λόγια

Εν τω μεταξύ στο χθεσινό δικαστήριο διατυπώθηκε το επιχείρημα ότι δικηγόρος της οικογένειας Αθανασιάδη την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε πρόταση στην Eurobank για την αγορά του δανείου έναντι 4 εκατ. ευρώ.
Βέβαια πηγές της Eurobank ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν ότι οι προσφορές γίνονται στα… προφορικά και με τηλέφωνα.
Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Αθανασιάδη πριν από δικαστικές διαδικασίες εμφανίζει πάσης φύσεως ενδιαφέρον για εξαγορά και επενδυτές που δεν υπάρχουν.
Και το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί αφού υπάρχουν 4 εκ ευρώ δεν τα έβαλε τόσο καιρό η οικογένεια Αθανασιάδη στην εταιρία ώστε να αποφύγει τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης και να πληρώσει υποχρεώσεις που έχει προς την Eurobank, το προσωπικό, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η σύνθεση των μικροπιστωτών και ο Αντώνης Παπαγιαννίδης

Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον έχει η ομάδα που υπέβαλε την αίτηση που εκδικάστηκε χθες για την έκδοση προσωρινής διαταγής και ισχυρίστηκε ότι πλήττονται γιατί έχουν αθροιστικά απαίτηση κατά της Ναυτεμπορικής ύψους περίπου 80.000 ευρώ.
Ειδικότερα η εταιρία ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΕ ισχυρίστηκε ότι έχει απαίτηση 11.254 ευρώ.
Πρόκειται για μια εταιρία που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις δημοσιότητας και έχει να δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία από το 2017 ενώ εταίροι εμφανίζονται ο κ. Αντώνιος Παπαγιαννίδης και ο κ. Στέφανος Αποστολίδης.
Ο κ. Παπαγιαννίδης είναι ο γνωστός δημοσιογράφος που έχει εργαστεί στη Ναυτεμπορική και με την πράξη του αυτή πέραν των άλλων στρέφεται και εναντίον των συναδέλφων του εργαζομένων όπως πράττει και η ιδιοκτησία της εφημερίδας.
Η εταιρία ορκωτών TMS ισχυρίζεται ότι θα υποστεί απώλεια 8.100 ευρώ που της οφείλεται από τον έλεγχο που έκανε για τις οικονομικές καταστάσεις του 2018 ενώ εν γνώση ανέλαβε τον έλεγχο γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα της Ναυτεμπορικής.
Ο δικηγόρος που υπέβαλε την αίτηση που εκδικάστηκε χθες στο δικαστήριο αφού αναφέρει ότι είχε σύμβαση από 1/6/2020 υποβάλει την προσφυγή για 4200 ευρώ που αναφέρει ότι του οφείλονται επισημαίνοντας ότι η ειδική διαχειρίστρια του κατήγγειλε τη σύμβαση.
Φυσικά ο μεγάλος πιστωτής με 56.452 ευρώ είναι η κα Αγγέλα Αθανασιάδου Κοντογούρη μέτοχος της Ναυτεμπορικής που αναφέρει ότι έδωσε ισόποσο δάνειο και θα υποστεί ζημία από την ειδική διαχείριση.
Και οι τέσσερις παραπάνω στρέφονται για 80.000 ευρώ κατά πάντων και πέραν των εργαζομένων, κατά του ελληνικού δημοσίου και του ΕΦΚΑ του οποίους η κα Αγγέλα Αθανασιάδου διαχειριζόμενη ως Διευθύνουσα Σύμβουλος την Ναυτεμπορική φόρτωσε με τεράστιες απαιτήσεις…

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης