Διεθνή

Συνεργασία CureVac και Novartis για την παραγωγή 50 εκατ. δόσεων εμβολίων εντός του 2021

Συνεργασία CureVac και Novartis για την παραγωγή 50 εκατ. δόσεων εμβολίων εντός του 2021
Το εμβόλιο της CureVac αξιολογείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) – Στόχος είναι η παραγωγή 200 εκατ. δόσεων το 2022
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό Novartis που θα συνεισφέρει από το 2021 στην παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 με αγγελιαφόρο mRNA που ανέπτυξε πρόσφατα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021.

Έγκριση

Η Novartis προβλέπει να αρχίσει την παραγωγή αυτού του εμβολίου, που περιμένει την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών «κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021» και σχεδιάζει την παρασκευή «50 εκατ. δόσεων το μέγιστο» έως το τέλος του έτους και περίπου 200 εκατ. δόσεις το 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Παραδόσεις

«Οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής, τη μεταφορά της τεχνολογίας και τις δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει» και οι πρώτες παραδόσεις προβλέπονται για φέτος το καλοκαίρι από τη μονάδα της Novartis στο Κουντλ της Αυστρίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δοκιμές

Το υποψήφιο εμβόλιο της CureVac βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών και είναι αντικείμενο της εν εξελίξει αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Bayer

Η CureVac είχε ήδη ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες συμφωνία συνεργασίας με τον φαρμακευτικό όμιλο Bayer, που επίσης θα την στηρίξει στην παραγωγή, καθώς η έλλειψη εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα είναι ένα από βασικά εμπόδια στη μάχη κατά της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης