Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 1,55% το 10ετές αμερικανικό ομόλογο, απογοήτευσε ο Powell (FED) - Πωλήσεις στα χρεόγραφα

Στο 1,55% το 10ετές αμερικανικό ομόλογο, απογοήτευσε ο Powell (FED) - Πωλήσεις στα χρεόγραφα
Οι επενδυτές ζητούν σαφή θέση από την FED ως προς την καμπύλη των αποδόσεων των ομολόγων στις ΗΠΑ

Μεγάλη επιδείνωση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ με το 10ετές να εκτινάσσεται στο 1,54% απόρροια της παρέμβασης του Powell της FED ο οποίος δεν έδωσε στις αγορές αυτό που ζητούν….
Οι επενδυτές ζητούν σαφή θέση από την FED ως προς την καμπύλη των αποδόσεων των ομολόγων και όσο δεν παρέχεται μια σαφής εικόνα για το ζήτημα αυτό που συνδέεται με τον πληθωρισμό, οι επενδυτές είναι προσεκτικοί.
Ο επικεφαλής της FED αρνείται να κάνεις εικασίες σχετικά με εκδόσεις repo ή άλλες κινήσεις.
«Παρακολουθούμε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών συνθηκών και πιστεύουμε ότι απέχουμε πολύ από τους στόχους μας», είπε ο Powell.
«Θα με ανησυχούσε μια άτακτη κατάσταση στις αγορές ή επίμονη σύσφιξη στις χρηματοοικονομικές συνθήκες που απειλούν την επίτευξη των στόχων μας».
Ο Powell της FED σε ομιλία του σε συνέδριο της Wall Street Journal απέφυγε να μιλήσει για σχέδια της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στις αγορές ομολόγων και αυτό προβλημάτισε τους επενδυτές που προέβησαν σε πωλήσεις.
Pinakas_1.jpg

Pinakas_2.jpg

Goldman Sachs: Αύξηση της απόδοσης - στόχου για το αμερικανικό δεκαετές στο 1,90% έως το τέλος του 2021

Σε αναθεώρηση του στόχου για την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου προχώρησε η Goldman Sachs, θέτοντας τον πήχη στο 1,90% έως το τέλος του 2021.
Ως εκ τούτου, εκτιμάται αύξηση κατά 6,6 μονάδες βάσης, δεδομένου ότι η τρέχουσα απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς είναι 1,536%.
Η ήδη σημαντική αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα παγκοσμίως, αναφέρει η τράπεζα, θα επεκταθεί, λόγω της έντονης επιτάχυνσης της ανάκαμψης κατά τα επόμενα τρίμηνα.
Η άνοδος των αποδόσεων τις τελευταίες εβδομάδες οδήγησε τις τράπεζες της Wall Street στο να αυξήσουν επανειλημμένους τους στόχους απόδοσης.
Ο συνδυασμός της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και της ευρύτερης διάθεσης των εμβολίων έχουν εντείνει τους φόβους για αύξηση του πληθωρισμού ενώ έχει δημιουργήσει αμφιβολίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να ακολουθήσει τη στάση της πολιτικής της για όσο διάστημα έχει σηματοδοτήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης