Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα σκαριά οι διμερείς συμφωνίες για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού - Ποιες χώρες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα

tags :
Στα σκαριά οι διμερείς συμφωνίες για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού - Ποιες χώρες βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα
της Εύας Οικονομάκη
Έντονες ζυμώσεις πραγματοποιούνται μεταξύ του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και των ξένων ομολόγων του με στόχο τη σύναψη διμερών συμφωνιών, οι οποίες θα επιτρέψουν την ασφαλή επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.
Το ασφαλές άνοιγμα ταξιδιωτικών διαδρόμων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του υπουργού Τουρισμού, ο οποίος, στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων, θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες στη Ρουμανία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρουμάνο υπουργό Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Claudiu Nasui, για να συζητήσουν εκτενώς το διμερές άνοιγμα του τουρισμού.
Στο ίδιο πλαίσιο, σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συζητήσεις και με τη Σερβία, μία από τις κύριες πηγές εισερχόμενου τουρισμού από τα Βαλκάνια για την Ελλάδα. Άλλωστε, το άνοιγμα των αγορών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν οδικώς προς τη χώρα μας αναμένεται να δώσει μια ανάσα και στους Έλληνες ξενοδόχους, οι οποίοι φιλοδοξούν το Πάσχα να φιλοξενήσουν τους πρώτους επισκέπτες, ποντάροντας στην προσέλκυση ταξιδιωτών από τις Βαλκανικές χώρες.

Οι επαφές

Μάλιστα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ζήτησης, το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται αυτή την περίοδο σε συζητήσεις για τη σύναψη διμερών συμφωνιών και με άλλες χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πέρα από το Ισραήλ, με το οποίο η Ελλάδα έχει υπογράψει στρατηγική συνεργασία σε επίπεδο τουρισμού, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία και τη Βρετανία. Μάλιστα, ιδιαίτερη προσπάθεια δίνεται στο άνοιγμα αγορών άμεσου τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία και η Αυστραλία. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί επαφές με αεροπορικές εταιρείες, όπως η Qatar Airways, και μεγάλους tour operators που μπορούν να διευκολύνουν τη διασύνδεση των χωρών.

Επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων

Την ίδια στιγμή, τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας έχουν αρχίσει ήδη τις πρώτες επαφές με στόχο την επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που υιοθέτησαν πέρυσι οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας το διάστημα που λειτούργησαν γνώμονα την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των ταξιδιωτών.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, τα νέα πρωτόκολλα, τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού και θα συνταχθούν βάσει των εκτιμήσεων των φορέων του τουρισμού για υψηλότερες πληρότητες σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να είναι έτοιμα στα τέλη Μαρτίου. «Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελούν ίσως τον πιο σημαντικό κρίκο για τη διατήρηση μιας καλής επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων θα πραγματοποιηθεί με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα», επισημαίνει στο tourismtoday ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης