Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαφές Orban - Salvini για δημιουργία νέας πολιτικής ομάδας - Ο ρόλος του ΕΛΚ

Επαφές Orban - Salvini για δημιουργία νέας πολιτικής ομάδας - Ο ρόλος του ΕΛΚ
Το Fidesz του Orban αναζητεί μια νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιo
Σχετικά Άρθρα

Αναβρασμός επικρατεί στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής δεξιάς και ακροδεξιάς, μετά την αποχώρηση του κόμματος του Viktor Orban από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Το κυβερνών ουγγρικό κόμμα Fidesz διεξάγει συνομιλίες με συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ο Matteo Salvini, καθώς αναζητεί μια νέα πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στον κρατικό ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός Οrban.
Την Τετάρτη, το κόμμα του Orban, το Fidesz, αποχώρησε από τη μεγαλύτερη κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις κινήσεις του ΕΛΚ για την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz.

Orban: Συνομιλούμε με Salvini και Πολωνία

Όπως τονίζει το Reuters, ο Orban δήλωσε πως μετά την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπήρξαν συνομιλίες με πολιτικούς συμμάχους στην Πολωνία, χωρίς να κατονομάσει το κόμμα.
Το Fidesz είχε συνομιλίες με τον Ιταλό Μatteo Salvini και επίσης με την Georgia Meloni, την επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, ενός εθνικο-συντηρητικού κόμματος, δήλωσε. Ορμπάν
«Δεν είναι ανάγκη να βιαστούμε», δήλωσε ο Orban κατά την εβδομαδιαία συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοσταθμό.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο στόχος είναι να υπάρξει ένα πολιτικό σπίτι για το Fidesz και για παρόμοιες δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θέλουν μετανάστες και θέλουν να «προστατεύσουν» τις παραδοσιακές οικογένειες.
Mετά την αποχώρηση του Fidesz από το ΕΛΚ, ο επικεφαλής της Lega επικοινώνησε με τον Orban, διαβεβαιώνοντάς τον για τη φιλία του και τους στενούς δεσμούς με τον λαό της Ουγγαρίας.
Σύμφωνα με τη Lega, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για τους εμβολιασμούς κατά της covid -19, την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη μετανάστευση και την προστασία των οικογενειών.
Eν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ενναλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο είναι μέλος της ευρωομάδας ID - Identity and Democracy, δήλωσε ότι το κόμμα του Orban είναι ευπρόσδεκτο.

Το φλερτ του Salvini με τον ΕΛΚ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Orban επιχειρεί να συμμαχίσε με τον Matteo Salvini, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το φλερτ του Ιταλού πολιτικού με τον Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Δημοσκοπικά η Lega είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ιταλία και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Fidesz στην ευρωομάδα του ΕΛΚ, με επικεφαλής τον Manfred Weber.
Μάλιστα, το γεγονός ότι η Lega στήριξε τελικά τον Mario Draghi για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, ενισχύει αυτό το σενάριο.
Σημαντικό ρόλο παίζει και η επικείμενη αποχώρηση της καγκελαρίου Angela Merkel, η οποία δεν έβλεπε με καλό μάτι την ένταξη του Salvini στο ΕΛΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης