Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εάν έρθει το κραχ στις διεθνείς αγορές... πως θα κινηθεί το bitcoin; - Τι δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία

Εάν έρθει το κραχ στις διεθνείς αγορές... πως θα κινηθεί το bitcoin; - Τι δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία

Τεράστιοι οργανισμοί στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Σχετικά Άρθρα
Μπορεί το bitcoin να έχει αποτρέψει αρκετούς επενδυτές με τις οβιδιακές διακυμάνσεις του, αλλά δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ασφαλές καταφύγιο σε περίπτωση που έρθει το κραχ στις παγκόσμιες μετοχικές αγορές.

Και οι περισσότεροι αυτοί αναλυτές παραπέμπουν στο ότι το 2020, όταν οι περισσότερες μετοχικές αγορές δέχονταν ισχυρές αναταράξεις από το ξέσπασμα της πανδημίας, το bitcoin σημείωσε άνοδο... 900%.

Χαμηλή η συσχέτιση με τις μετοχές

Σύμφωνα με τον Jim Paulsen, διευθύνων σύμβουλο επενδύσεων του ομίλου Leuthold, το σημαντικό στοιχείο για το bitcoin είναι ... η συσχέτιση του με τις μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Η υπόσχεση μιας κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων που συμπεριφέρεται διαφορετικά από τις μετοχές ή τα ομόλογα αφήνει το χαρτοφυλάκιο και τους διαχειριστές πλούτου να ανακαλύπτουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα εάν μπορούν.
Πολλοί θεωρούν το bitcoin ως καλή αντιστάθμιση του πληθωρισμού.
Σχεδόν το 20% των συμβούλων σκοπεύουν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα φέτος λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό, από 6,3% το 2019, σύμφωνα με έκθεση της Citi.

Περιορισμοί για τους διαχειριστές

Βέβαια, η τοποθέτηση σε κρυπτονομίσματα για αρκετά funds, είναι μια περίπλοκη νομική διαδικασία.
Πολλά δεν μπορούν να κατέχουν bitcoin για τους πελάτες τους έως ότου ξεκαθαρίσουν τα νομικά εμπόδια που είναι κοινά για οποιαδήποτε επένδυση.
Εάν συμβεί αυτό, τα θεσμικά χρήματα θα μπορούσαν να εισρέουν και να ωθήσουν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων υψηλότερα.
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, δήλωσε στις 21 Ιανουαρίου ότι προσθέτει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin ως επιλέξιμες επενδύσεις για ορισμένα κεφάλαια.
Οι ειδικοί του αμοιβαίου κεφαλαίου αναμένουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Πως θα κινηθεί η SEC

Ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δεν αναγνωρίζει ακόμη τα κρυπτονομίσματα ως ασφάλεια όπως ένα χρηματιστήριο ή ένα ομόλογο και δεν έχει αποφασίσει εάν τα αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να τα κατέχουν άμεσα, δήλωσε ο Robert Jenkins, παγκόσμιος επικεφαλής της έρευνας στο Refinitiv Lipper.
Συνεπώς, παραμένει ασαφές εάν τα αμοιβαία κεφάλαια διαθέτουν αυτήν τη στιγμή bitcoin επειδή δεν απαιτείται να το αποκαλύψουν, είπε.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οκτώ εταιρείες προσπάθησαν χωρίς επιτυχία από το 2013 να δημιουργήσουν ένα bitcoin ETF, σύμφωνα με τον Todd Rosenbluth, διευθυντή ETF στην CFRA με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Τα κεφάλαια όπως η ARK Invest ETF που έχουν θέσεις στο bitcoin το κάνουν μέσω μετοχών του Greyscale Bitcoin Trust, ενός δημοσίου χρηματιστηρίου που διατηρεί έναν καθορισμένο αριθμό bitcoin και συχνά διαπραγματεύεται με ασφάλιστρο στην αξία του υποκείμενου χαρτοφυλακίου του.
Οι ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών στον Καναδά ενέκριναν το πρώτο bitcoin ETF στον κόσμο στις 12 Φεβρουαρίου, οδηγώντας ορισμένους επενδυτές να ελπίζουν ότι σύντομα θα ακολουθήσουν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η Goldman Sachs ανοίγει γραφείο διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων

Η Goldman Sachs πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου γραφείο διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, εν μέσω της αύξησης στην αξία του bitcoin.
Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα, μεταξύ άλλων προϊόντων, θα αρχίσει να προσφέρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε Bitcoin.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει το 2018, αλλά σταμάτησε λόγω αντιρρήσεων πολλών στελεχών.
Ωστόσο, πλέον, το κρυπτονόμισμα κερδίζει έδαφος και αξιοπιστία, με μεγάλες τράπεζες, όπως η BNY Mellon, να επενδύουν σε αυτό.

Τεράστιοι οργανισμοί στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Υπενθυμίζεται ότι η BNY Mellon δήλωσε πρώτη στα μέσα Φεβρουαρίου ότι θα διατηρεί και θα εκδίδει ψηφιακά νομίσματα.
Στη συνέχεια, η Mastercard Inc. δήλωσε ότι θα επιτρέπει στους κατόχους καρτών να πραγματοποιούν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της.
Επίσης, μετά τις Morgan Stanley, JP Morgan, BlackRock, Bridgewater και η Deutsche Bank εντάχθηκε στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εξερευνούν τις δυνατότητές τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με τη φιλοδοξία να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε hedge funds που επενδύουν σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης