Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Αίρονται 1/5 οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες

Κύπρος: Αίρονται 1/5 οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες
Η Κύπρος διαχωρίζει τη θέση της από τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σφυρηλατήσει μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τα πιστοποιητικά υγείας για Covid-19
Τις πόρτες της στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 ανοίγει η Κύπρος από τον Μάιο, ανοίγοντας την πόρτα σε ένα κύμα ηλικιωμένων παραθεριστών του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση, στην οποία βασίζεται η οικονομία της.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυπριακής κυβέρνησης, η άρση της απαγόρευσης θα πραγματοποιηθεί για τους επισκέπτες που πληρούν τις προϋποθέσεις από την 1η Μαΐου, αν και η βρετανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να άρει την απαγόρευση των ταξιδιών έως τις 17 Μαΐου το νωρίτερο.

Διαχωρισμός από την ΕΕ

Η κίνηση δείχνει να έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σφυρηλατήσει μια κοινή προσέγγιση σχετικά με τα πιστοποιητικά υγείας για Covid-19.
Εκτός της Κύπρου, το νησί της Μαδέρας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα επιτρέψει στους εμβολιασμένους επισκέπτες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα προβεί σε ανακοίνωση τις επόμενες εβδομάδες.
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Έχουμε προβεί σε ενημέρωση προς τη βρετανική Κυβέρνηση ότι από την 1η Μαΐου θα διευκολύνουμε την κάθοδο στην Κύπρο όσων Βρετανών πολιτών έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια, που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ούτως ώστε να μπορούν να έρχονται στην Κύπρο χωρίς αρνητικό τεστ και χωρίς να μπαίνουν καραντίνα», ανέφερε ο κ. Περδίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την αντίστοιχη διευθέτηση που έγινε με το Ισραήλ στις 14 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Περδίος σημείωσε επίσης ότι η διευκόλυνση προϋποθέτει ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον επτά μέρες πριν το ταξίδι.
Ανέφερε ακόμη ότι η Κύπρος διατηρεί το δικαίωμα να διεξάγει δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια, περιλαμβάνοντας και στυς ελέγχους και άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ενώ πρέπει απαραίτητα να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως η χρήση μάσκας και η διατήρηση αποστάσεων.
Ο υφυπουργός Τουρισμού διευκρίνισε ότι η Κύπρος ανοίγει μεν από την 1η Μαΐου για εμβολιασμένους Βρετανούς, αλλά η πραγματοποίηση ταξιδίων από τη Βρετανία υπόκειται στις ταξιδιωτικές οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης