Κοινωνία

Ένταση και επεισόδια σε νέα διαδήλωση για τον Κουφοντίνα - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του ισοβίτη

Ένταση και επεισόδια σε νέα διαδήλωση για τον Κουφοντίνα - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του ισοβίτη

Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες

Σχετικά Άρθρα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ παρενέβη για να σώσει τη ζωή του κρατούμενου, όπως προβλέπει η εισαγγελική παραγγελία που υπάρχει, μετά τη νέα επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του, καθώς έπαψαν να λειτουργούν τα νεφρά του και, πλέον, εμφανίζει οξεία νεφρική ανεπάρκεια,  συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Νέα διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας

Νέα ένταση
επικράτησε και το Σάββατο 6/3 στο κέντρο της Αθήνας,  όπου πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με την αστυνομία να κάνει ρίψεις νερού και να προχωρά  και σε νέες προσαγωγές, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο γιός του Έκτορας Κουφοντίνας.
Οι διαδηλωτές επέστρεψαν στα Προπύλαια αυτή τη φορά, μετά την χθεσινή (5/3) διαδήλωση, όπου συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να εξακολουθήσουν δεκάδες προσαγωγές.

Νικολάου: Κανένας της 17Ν στον Κορυδαλλό

Στο μεταξύ, ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό πήρε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.
«Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών» σημείωσε η κ. Νικολάου σήμερα το πρωί στο Mega.
«Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους» πρόσθεσε με νόημα.

κουφοντίνας_2.jpg

Άνοιξαν όλοι οι  σταθμοί του Μετρό

Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό , οι οποίοι είχαν κλείσει κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, κανονικά διέρχονται οι συρμοί κάνοντας στάσεις στους σταθμούς «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» και «ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ».
Επίσης, αποκαταστάθηκε σε ολόκληρο το δίκτυο η κυκλοφορία των δρομολογίων του Τραμ.
Τη χθεσινή αστυνομική επίθεση στους διαδηλωτές καταδικάζει η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, καταδεικνύοντας τους πέντε λόγους που καθιστούν παράνομη την άγρια καταστολή που υπέστησαν οι συμμετέχοντες και ζητά «να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!». Απαιτεί επίσης να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.
Σημειώνεται ότι κάλεσμα για τη σημερινή νέα συγκέντρωση απηύθυναν  και αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες που μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι «η επίδειξη πυγμής, αδιαλλαξίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων κρατουμένων πάνε χέρι με χέρι με τα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα και την επιβολή αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής».
κουφοντίνας_5.jpg

Σε κίνδυνο η ζωή του Κουφοντίνα μετά τη νεφρική ανεπάρκεια

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο νοσοκομείο της Λαμίας. 
Νέα επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν στις 5/3 την οικογένειά του ότι έπαψαν να λειτουργούν τα νεφρά του και, πλέον, εμφανίζει οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου ο Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το νοσοκομείο ανέφερε πως ο Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ το ιατρικό προσωπικό της ΜΕΘ παρενέβη για να σώσει τη ζωή του κρατούμενου, όπως προβλέπει η εισαγγελική παραγγελία που υπάρχει.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κουφοντίνας επιμένει να επιτραπεί η εξέταση του από γιατρούς της επιλογής του, αίτημα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτό.
Χθες (5/3) ωστόσο, το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα για αναστολή έκτισης ποινής λόγω κινδύνου για την υγεία του με τον ισχυρισμό ότι «συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης