Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Τραγική και παταγώδης η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης

Σκουρλέτης: Τραγική και παταγώδης η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης
"Είμαστε στις χειρότερες θέσεις. Έχουμε εκτίναξη σε κρούσματα και σε θανάτους, δυστυχώς με μαύρες προοπτικές", σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης

«Ένα χρόνο τώρα, εγκατέλειψαν συνολικά τους εργασιακούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση», η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είναι τραγική και παταγώδης, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης , μιλώντας το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 στον Real FM 97,8 , υπογράμμισε ότι  «το πρόβλημα γι’ αυτή την παταγώδη, τραγική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, δεν είναι αυτό που μας δείχνουν οι τηλεοράσεις, είτε τις μερικές χιλιάδες των ανθρώπων που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις, είτε αυτούς που κάνουν τον περίπατό τους στην παραλία ή στα πάρκα».
Πρόσθεσε ότι «ένα χρόνο τώρα, εγκατέλειψαν συνολικά τους εργασιακούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.
Ωραιοποιούν την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα νοσοκομεία της Αττικής.
Με όποιον δικό σας μιλήσετε και έχει την ατυχία να βρίσκεται στο νοσοκομείο, θα σε περιγράψει ένα σύστημα διαλυμένο. Αυτά δεν τα δείχνουν. Προσπαθούν να ωραιοποιήσουν, να καμουφλάρουν την πραγματικότητα».

Έδειξε μεγάλη ατομική ευθύνη ο κόσμος

Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «πέρασε η περίοδος που μας λέγανε για την ατομική ευθύνη. Ατομική ευθύνη έδειξε, και μεγάλη, ο κόσμος. Αλλά την ευθύνη εκ μέρους της κυβέρνησης δεν την έχει αναλάβει κανείς. Δυστυχώς».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζουν και με τα νούμερα, λένε ότι έχουμε την καλύτερη εικόνα, σε σχέση με τα θύματα της πανδημίας, εδώ κι έναν χρόνο. Μα αυτή είναι η λογική του μέσου όρου, για κοιτάξτε τι έχει γίνει από τα τέλη Οκτώβρη και αρχές Νοέμβρη. Είμαστε στις χειρότερες θέσεις. Έχουμε εκτίναξη σε κρούσματα και σε θανάτους, δυστυχώς με μαύρες προοπτικές».
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «δεν έχουμε δει ένα ολιστικό πρόγραμμα στήριξης της δημόσιας υγείας και διαπιστώνουμε μέσα από την τραγικότητα αυτής της περιπέτειας της πανδημίας, την ανωτερότητα των απόψεων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάγκη στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, όταν εκείνοι μας έλεγαν -η ΝΔ- η σημερινή κυβέρνηση, ότι θέλει τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου στον τομέα της υγείας.
Και επειδή παραμένει ιδεοληπτικά προσηλωμένη σε αυτές τις απόψεις, αρνήθηκε, έστω και σ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες της πανδημίας, να στηρίξει την κατάσταση.
Δεν μπορεί να έχουν ανέλθει στα νούμερα που μας λένε οι ΜΕΘ και να μην υπάρχουν αυτή τη στιγμή ΜΕΘ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διαμόρφωσε και κατέθεσε συνολική πρόταση για το ΕΣΥ

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας σχεδιασμός, άμεσος και μεσοπρόθεσμος, προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών. Δεν μπορεί να μην έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι για να αντιμετωπιστεί η πανδημία δεν μπορεί να καταλήγουν όλοι στα νοσοκομεία, αλλά πρέπει να στηριχθεί το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Δεν μπορεί να μην ανεβάζουμε τους μισθούς, να μη θεωρούμε ως προτεραιότητα, ο γιατρός που πρωτοδιορίζεται να παίρνει έναν αξιοπρεπή μισθό για να μη μεταναστεύει σε άλλες χώρες. Οι καλοί δικοί μας γιατροί, οι καλοί Έλληνες γιατροί από τα καλά ελληνικά, δημόσια, πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Όπως είπε, «αυτά δεν έχει κάνει η κυβέρνηση και γι’ αυτά τονίσαμε την ανάγκη να διευθετηθούν, έστω και τώρα, μέσα από την παρουσίαση του προγράμματός μας πριν από λίγες ημέρες από Αλέξη Τσίπρα».

Πάγια η στόχευση της κυβέρνησης εναντίον του δικαιώματος της κοινωνικής διαμαρτυρίας

«Η προληπτική διάλυση μιας διαδήλωσης όταν δεν υπάρχει αστυνομική απαγόρευση, για να το προσεγγίσουμε με στενά νομικούς όρους, είναι παράνομη. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας, καταπατά το πλαίσιο που υπάρχει σε σχέση με τις συνταγματικές ελευθερίες», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
Όπως ανέφερε «στήνουν ένα σκηνικό ωμού εκβιασμού. Λένε “θα καταργήσουμε το οκτάωρο στους εργαζόμενους”, -όπως είπε και ο κ. Χατζηδάκης προχθές μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό- και δεν θα πληρώνονται τις υπερωρίες τους. Αλλά αν βγουν στον δρόμο, τότε θα έχουν την ευθύνη για τη διάδοση της πανδημίας».
«Δεν μου φαίνεται κανονικό να υπονομεύεται το κράτος δικαίου. Να υιοθετείται μια εκδικητική στάση εκ μέρους της κυβέρνησης, για να δώσει τα δικά της μηνύματα. Τα οποία αμφισβητούν την ορθότητα της ελληνικής μεταπολιτευτικής δημοκρατίας και μας κάνουν συγκρίσιμους με τη δημοκρατία, εντός πολλών εισαγωγικών, του Erdogan. Αυτό μου φαίνεται παράλογο», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης