Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar: Θετικό βήμα με ΑΟΖ και Αίγυπτο – Μέσω διαλόγου η επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα

Akar: Θετικό βήμα με ΑΟΖ και Αίγυπτο – Μέσω διαλόγου η επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και περιμένουμε να συνεχιστεί», δήλωσε ο Akar για περί τουρκικής ΑΟΖ και Αιγύπτου 
Σχετικά Άρθρα

Ο σεβασμός, που επιδεικνύει η Αίγυπτος στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ενώ πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο συνιστά μία σημαντική εξέλιξη και αναμένουμε να συνεχιστεί αυτή η προσέγγιση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar το Σάββατο (6/3/2021)…
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και περιμένουμε να συνεχιστεί», δήλωσε ο Akar, προσθέτοντας ότι η Τουρκία και η Αίγυπτος μοιράζονται ιστορικές, πολιτιστικές και κοινές αξίες.
Συνέχισε λέγοντας πως το θετικό αυτό βήμα μπορεί να οδηγήσει σε «διαφορετικές εξελίξεις» στο εγγύς μέλλον.
Ο Akar και ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί παρακολούθησαν την τακτική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τη Daily Sabah, η ανακοίνωση της Αιγύπτου για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για εξερεύνηση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο αναγνωρίζοντας την ΑΟΖ που οριοθετείται από την Τουρκία θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη πιθανής συμφωνίας μεταξύ της Άγκυρας και του Καΐρου για το θέμα.

Με διάλογο η επιλυση προβλημάτων με Ελλάδα

Όσον αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, ο Akar δήλωσε ότι η Άγκυρα τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των ζητημάτων μέσω διαλόγου και σχέσεων καλής γειτονίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
«Είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις και ελπίζουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι ειρηνικοί τρόποι και διαδικασίες σε αυτό το πλαίσιο», είπε, προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική πλευρά να εγκαταλείψει την ασυμβίβαστη στάση της και να αποδεχτεί την τουρκική ύπαρξη στο νησί της Κύπρου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης