Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anschober: Προτεραιότητα για την Αυστρία το «πράσινο διαβατήριο εμβολιασμού» που θα ισχύει σε όλη την Ευρώπη

Anschober: Προτεραιότητα για την Αυστρία το «πράσινο διαβατήριο εμβολιασμού» που θα ισχύει σε όλη την Ευρώπη
"Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για «την επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας, Rudolf Anschober

Σημαντικό είναι να βρεθεί μία ευρωπαϊκή λύση, στο θέμα του "πράσινου διαβατηρίου εμβολιασμού", το οποίο αποτελεί μία «προτεραιότητα» για την Αυστρία, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας,Rudolf Anschober.
Κατά τον ίδιο, είναι ανάγκη η Ευρώπη να αποφασίσει κοινές προδιαγραφές, αναμένοντας ότι αυτό το διαβατήριο θα ισχύει σε όλη την Ευρώπη.
Όπως σημειώνει ο Rudolf Anschober, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για «την επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή».

Για εμβόλια

Ακόμη, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν θεωρεί ως κριτική στην εκστρατεία εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προσπάθεια της Αυστρίας για συνεργασία με το Ισραήλ στο θέμα των εμβολίων και τονίζει πως «σε καιρούς πανδημιών, είναι σημαντικό να αναπτυχθεί πρόσθετη συνεργασία πέραν της ΕΕ».
Όπως είπε, «στην αρχή της πανδημίας, υπήρξαν επανειλημμένα διεθνείς επαφές με το Ισραήλ και άλλα κράτη, επίσης εκτός της ΕΕ και επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε όσο το δυνατόν πιο εντατικά, επίσης στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας, καθώς η πανδημία δεν γνωρίζει σύνορα».
Υπογράμμισε ότι η ΕΕ δεν έκανε λάθη στις διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές εμβολίων και παρατήρησε πως «η βασική ιδέα και η δομή των ευρωπαϊκών συνθηκών είναι εκείνες που καθορίστηκαν αρχικά από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία και πως χαμηλότερες ποσότητες εμβολίου δεν χορηγήθηκαν μόνο στην Ευρώπη, η κατάσταση είναι παρόμοια στις περισσότερες άλλες χώρες».
Τέλος, στις δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας χαιρέτισε το γεγονός ότι ο αρμόδιος για την προώθηση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού "Sputnik V" έχει υποβάλει αίτηση για έγκρισή του στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), σημειώνοντας παράλληλα ότι πιστεύει ότι «θα πρέπει και στο μέλλον να γίνεται αποδεκτός ο κεντρικός ρόλος του EMA».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης