Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Το φθινόπωρο η επιστροφή στην κανονικότητα - Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις

Fauci (ΗΠΑ): Το φθινόπωρο η επιστροφή στην κανονικότητα - Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις
Να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία
Σχετικά Άρθρα

«Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του κορωνοΐού και τις εξετάζουμε σοβαρά. Δεν θα με εξέπληττε εάν και η Ελλάδα είχε τις δικές της παραλλαγές του ιού, τις οποίες πρέπει να απομονώσει για να σιγουρευτεί ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιεί είναι πράγματι αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις» δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Fauci.
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή υπογραμμίζει πως «κάποιες από τις μεταλλάξεις μας ανησυχούν λιγότερο από άλλες, ενώ οι δυνατότητες άλλων μας προβληματίζουν περισσότερο και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το εμβόλιο τις καλύπτει», τονίζει αναφέροντας ως παράδειγμα την παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής η οποία είναι πιο μεταδοτική, ενώ και τα αντισώματα από τα εμβόλια έχουν περίπου 5 φορές μικρότερη αποτελεσματικότητα.
Ερωτηθείς ποιο κατά την άποψη του είναι το πιο αποτελεσματικό εμβόλιο που θα έκανε και ο ίδιος, απάντησε ότι «θα έκανα όποιο ήταν άμεσα διαθέσιμο. Δεν θα περίμενα κάποιο συγκεκριμένα».

Πως μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός

Αναφερόμενος στο θέμα του Τουρισμού και του τρόπου που θα μπορούν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες που έχουν κάνει το εμβόλιο, να ταξιδέψουν ως την Ελλάδα ο Fauci υποστηρίζει οι «αν το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα μειωθεί αρκετά και ο Έλληνας εμβολιαστεί, ώστε να περιοριστούν οι εξάρσεις της μόλυνσης, νομίζω ότι σταδιακά τα ταξίδια θα ήταν επιτρεπτά και προτεινόμενα. Επειδή όλοι θέλουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, πιστεύουν ότι ένα από τα πιο όμορφα μέρη να ταξιδέψει κανείς είναι η Ελλάδα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό».

Από φθινόπωρο η επιστροφή στην κανονικότητα

Σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, ο καθηγητής απαντά: «Ελπίζω πως στο τέλος του φθινοπώρου και στο τέλος του τρέχοντος έτους θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε ένα σημαντικό βαθμό κανονικότητας. Ίσως όχι απόλυτης κανονικότητας, όπως ήταν πριν συμβούν όλα αυτά. Αλλά νομίζω ότι από το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους θα είμαστε σταδιακά σε θέση να κάνουμε μερικά από τα πράγματα που δεν κάνουμε τώρα. Όπως σπορ, εξόδους σε εστιατόρια, διασκέδαση, πράγματα  που δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε. Το ελπίζω. Θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα για τη δημόσια υγεία, αίροντάς τα σταδιακά, αλλά και από το να εμβολιάσουμε επιτυχώς ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης