Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι είδους ξενοδοχείο επιλέγουν οι ταξιδιώτες

tags :
Τι είδους ξενοδοχείο επιλέγουν οι ταξιδιώτες
Ένα βιώσιμο ξενοδοχείο είναι αυτό που έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον
Πολλοί ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να βάλουν “βαθιά το χέρι στην τσέπη”. Και να πληρώσουν περισσότερα για διαμονή σε ένα βιώσιμο ξενοδοχείο. Επιλέγουν πλέον όλο και περισσότερο “πράσινες” ταξιδιωτικές μάρκες, αφού η έννοια της αειφορίας έχει πλέον γίνει μία από τις κύριες πτυχές της διαχείρισης του τουρισμού.
Η πανδημία έχει αλλάξει τις συνήθειες στα ταξίδια. Και έχει κάνει πιο “πράσινες” τις επιλογές των τουριστών.
Αυτό αποδεικνύει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Βιώσιμου Τουρισμού (GSTC) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ξενοδοχείων (ITH).
Σύμφωνα με την μελέτη, το:
* 90% των ταξιδιωτών θα επιλέξουν ένα βιώσιμο ξενοδοχείο.
* 34% από αυτούς θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για αυτόν τον τύπο καταλύματος.

Τι είναι το βιώσιμο ξενοδοχείο

Ένα βιώσιμο ξενοδοχείο είναι αυτό που έχει σχεδιαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον. Και του οποίου η λειτουργία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τόπο όπου είναι κτισμένο ή στα περίχωρα του.
Ομοίως, ένα βιώσιμο ξενοδοχείο συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινότητα, χρησιμοποιώντας πόρους με σεβασμό. Και προωθεί την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης.
Όπως συνεπάγεται η αειφορία, αυτός ο τύπος ξενοδοχείου δεν προσφέρει μόνο οφέλη στο περιβάλλον. Αλλά και στην κοινωνία και τις κοινότητες με τις οποίες αλληλεπιδρά.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των βιώσιμων ξενοδοχείων

Για να θεωρείται ένα ξενοδοχείο βιώσιμο, πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά:
* Το ξενοδοχείο είναι μέρος του τοπικού τοπίου. Σε αρμονία με τα φυσικά στοιχεία και πάνω απ ‘όλα, με τους ανθρώπους που βρίσκονται στον τόπο και τον πολιτισμό τους.
* Σεβασμός στο περιβάλλον, τόσο από φυσική όσο και από κοινωνική άποψη. Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τοπικού περιβάλλοντος, τη μείωση των μη ανακυκλώσιμων αποβλήτων και την αποφυγή της χρήσης μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
* Συμβολή στην ανάπτυξη της κοινότητας και προώθηση τοπικών επιχειρήσεων. Από τη μία πλευρά, τα βιώσιμα ξενοδοχεία λειτουργούν ως πηγές απασχόλησης, καθώς η κοινότητα βρίσκει δουλειά στο ξενοδοχείο και αφετέρου, τα ξενοδοχεία οδηγούν τους ταξιδιώτες στη χρήση των υπηρεσιών της κοινότητας.
* Προώθηση της κατανάλωσης τοπικών προϊόντων, η οποία αποφέρει οικονομικά οφέλη και ευνοεί την ανάπτυξη της τοπικής ταυτότητας του προορισμού. Ενισχύοντας παράλληλα τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα μέρη.
* Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη των περισσότερων ενεργειακών αναγκών του ξενοδοχείου. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, της αιολικής ενέργειας ή της κατασκευής του κτηρίου σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
* Χρησιμοποιούνται, οργανικά και ανακυκλωμένα υλικά. Συμπεριλαμβανομένων δομικών υλικών, υλικών καθαρισμού, αναλώσιμων ξενοδοχείων.
* Σεβασμός στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Έτσι ώστε να μειωθεί πλήρως η χρήση συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης