Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε ο CEO της Pfizer, Bourla: «Νιώθω απελευθερωμένος»

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έκανε ο CEO της Pfizer, Bourla: «Νιώθω απελευθερωμένος»
Ο 59χρονος είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο (2020) ότι θα περιμένει τη σειρά του για να κάνει το εμβόλιο
Σχετικά Άρθρα

Την πρώτη από τις δύο συνολικά δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξε η εταιρεία του κατά του κορωνοϊού έκανε ο Albert Bourla, ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού της Pfizer.
Ο 59χρονος είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο (2020) ότι θα περιμένει τη σειρά του για να κάνει το εμβόλιο, όταν ρωτήθηκε από το CNBC αν θα εμβολιαστεί νωρίτερα προκειμένου να δώσει το παράδειγμα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο αποτελεσματικό κατά 95% εμβόλιο.
«Δεν είμαι υγειονομικός στην πρώτη γραμμή, είμαι μόλις 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θεωρώ ότι θα ήταν απαράδεκτο να κάνω το εμβόλιο πριν από άλλους ανθρώπους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είχε πει χαρακτηριστικά.
Έτσι ο Bourla εμβολιάστηκε τελικά  στη Νέα Υόρκη, όπου ζει με τη σύζυγό του.
Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο ελληνικής καταγωγής CEO δήλωσε «απελευθερωμένος» τώρα που έκανε την πρώτη δόση.
Θα πρέπει να περιμένει δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για να αποκτήσει ανοσία.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί πλήρως, χωρίς να φορούν μάσκες.

ΗΠΑ: Ανοίγουν την οικονομία τους Πολιτείες – Επιταγές 1.400 δολαρίων στους Αμερικάνους

Σε μια κρίσιμη καμπή απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ, μια και πολλές Πολιτείες ετοιμάζονται να άρουν τα περιοριστικά μέτρα και να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας τους.
Η Πολιτεία του Τέξας προχωρά από αύριο Τετάρτη 10/3 στην άρση των περιοριστικών μέτρων και στην πλήρη επαναδραστηριοποίηση της οικονομίας της, κίνηση που αναμένεται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να ακολουθήσουν και άλλες Πολιτείες, όπως το Μισσισίπη, το Μίσιγκαν, το Οχάιο, η Δυτική Βιρτζίνια, κα.
Στην κίνηση αυτή συνδράμουν και τα στοιχεία από την πορεία της επιδημίας, τα οποία χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα θετικά.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο και για πρώτη φορά εδώ και 3,5 μήνες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν λιγότερους από 1.000 θανάτους.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν 749 ασθενείς θάνατοι, όταν για παράδειγμα στις 12 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 4.473 νεκροί.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν 525.752 θανάτους και περισσότερα από 29 εκατομμύρια κρούσματα.

Αισιόδοξα νέα και προειδοποιήσεις

Παράλληλα, μείωση καταγράφεται τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων όσο και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 31,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι – σχεδόν το 10% του πληθυσμού – έχει ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης