Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες πληροφορίες θα περιλαμβάνει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού της ΕΕ

Ποιες πληροφορίες θα περιλαμβάνει το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού της ΕΕ

Θα αναφέρεται εάν ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, με ποιο εμβόλιο, τα πραγματοποιηθέντα τεστ, και εάν έχει νοσήσει από Covid-19 – Θα καλύπτονται όλα τα εμβόλια

Σχετικά Άρθρα
Tρία ξεχωριστά έγγραφα θα περιλαμβάνει το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ευρώπης, ή όπως θα αποκαλείται «EU Covid Card/digital green certificate», σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.
Συγκεκριμένα, στο πιστοποιητικό θα τεκμηριώνεται εάν ο κάτοχός του έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα ποιο εμβόλιο, τα αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού που ενδεχομένως έχει κάνει καθώς και το εάν έχει αναρρώσει από την Covid-19.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να προτείνει τη δημιουργία ενός πιστοποιητικού που θα μπορούσε να διευκολύνει τα ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ.

Εμβόλια

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται όσον αφορά τις προτάσεις της Κομισιόν, το πιστοποιητικό θα καλύπτει όλα τα εμβόλια, και όχι μόνο αυτά που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή αρχή European Medicines Agency (ΕΜΑ).
Η Ουγγαρία, για παράδειγμα, έχει αρχίσει ήδη να εμβολιάζει τον πληθυσμό της με εμβόλια που έχουν παραχθεί στην Κίνα και στη Ρωσία.
Όσοι τα έχουν κάνει, θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. με το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Πληροφορίες

Κατά τα άλλα, τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό είναι το όνομα του κατόχου, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η ημερομηνία γέννησης, το εμβόλιο που έχει κάνει και ο αριθμός των δόσεων που του έχουν χορηγηθεί.
Ανάλογα στοιχεία θα τηρούνται για τα τεστ.
Τα τρία πιστοποιητικά θα εκδίδονται χωρίς χρέωση σε ψηφιακή μορφή ή σε χαρτί και θα περιλαμβάνουν barcode που θα «διαβάζεται» από ψηφιακά μέσα.

Προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με το προσχέδιο των προτάσεων της Κομισιόν, καθίσταται σαφές ότι το πιστοποιητικό δεν θα πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας ούτε θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός – καθώς θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων.
Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στα πιστοποιητικά δεν θα συγκεντρωθούν αλλά θα λειτουργούν μέσω ενός ασφαλούς, αποκεντρωμένου συστήματος αποθήκευση και επαλήθευσης, σύμφωνα με το προσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης