Τελευταία Νέα
Οικονομία

Delfi Analytics: Πώς επηρέασε το lockdown του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Ελλάδα το 2020

Delfi Analytics: Πώς επηρέασε το lockdown του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Ελλάδα το 2020
Delfi Analytics: Σε lockdown οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα το 2020

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων επηρεάστηκαν σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 κατά το 2020, αφού το ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης τους, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, μειώθηκε σημαντικά.
Όπως προκύπτει από στοιχεία του www.eauction.gr, που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων, Delfi Analytics, o αριθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που επιτυχώς ολοκληρώθηκαν το 2020 περιορίστηκε σε 9,464, κάτι που αντιστοιχεί σε ετήσια μείωση της τάξης του 45% περίπου, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

delfi_1.JPG
Αναλυτικότερα, το 2019 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς 17.165 ηλεκτρονικές δημοπρασίες ενώ αντίστοιχα το 2018 19,521.
Η δραστική αυτή μείωση οφείλεται κυρίως στην κρατική παρέμβαση που είχε στόχο την αναβολή των πλειστηριασμών λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν έπειτα από την απρόσμενη έλευση της πανδημίας.

delfi_2.JPG
Πιο συγκεκριμένα, για το 2020 είχαν προγραμματιστεί 27.882 δημοπρασίες, μόλις 2% λιγότερες σε σχέση με το 2019.
Ωστόσο, από αυτές μόλις το 34% πραγματοποιήθηκε, το 57% αναβλήθηκε ενώ το 1% ακυρώθηκε.
delfi_3.JPG

"Σε μία χώρα που παλεύει να επανέλθει μετά από πολλά χρόνια λιτότητας και στην οποία η ανάπτυξη είναι πρώτιστης σημασίας, η πανδημία αποτέλεσε ακόμα ένα σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης", σχολίασε ο Κώστας Ζένιου, Director της Delfi Partners.
delfi_4.JPG

Όσον αφορά το 2021, ανέφερε πως: "Αναμένουμε σταδιακή ομαλοποίηση στα ποσοστά διεξαγωγής ηλεκτρονικών δημοπρασιών το 2021, εφόσον το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά κυρίως των νοσηλευομένων αρχίζει να περιορίζεται, ωθώντας την επαναφορά των θετικών ρυθμών ανάπτυξης στην ευρύτερη οικονομία".
delfi_5.JPG


Διαβάστε εδώ την ανάλυση της Delfi Analytics

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης