Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλο λάθος τα βίαια επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, ήταν οργή στα lockdown – Οδικός χάρτης με ορόσημο 10 Μαΐου

Μεγάλο λάθος τα βίαια επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, ήταν οργή στα lockdown – Οδικός χάρτης με ορόσημο 10 Μαΐου
Η γενεσιουργός αιτία είναι η αγανάκτηση και οργή για το lockdown το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 ως επιλογή σοκ και καταλήξαμε σε lockdown 3.
Σχετικά Άρθρα

Τα βίαια επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, τα οποία ξεκίνησαν με αφορμή ένα ατυχέστατο περιστατικό μεταξύ της Αστυνομίας και ενός πολίτη πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων και σοβαρότατων συγκρούσεων.
Τα επεισόδια και οι τραυματισμοί αστυνομικών ήταν απαράδεκτες ενέργειες, όπως απαράδεκτη ήταν η στάση της αστυνομίας που ξυλοκόπησε πολίτη.
Απόλυτα καταδικαστέες οι επιθέσεις κατά αστυνομικών, η τυφλή βία είναι αδιέξοδη.
Αδιέξοδη όμως είναι και η πολιτική των lockdown.
Εάν υιοθετηθεί η επιχειρηματολογία ότι ήταν αριστεριστές, περιθωριακοί, αναρχικοί, που βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν θα είναι λάθος μετάφραση.
Η γενεσιουργός αιτία είναι η αγανάκτηση και οργή για το lockdown το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 ως επιλογή σοκ και καταλήξαμε σε lockdown 3.
Την ίδια στιγμή ενώ τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται, οι μάσκες έχουν υιοθετηθεί σχεδόν καθολικά… τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί στα 3.125.
Γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, την απόδοση των lockdown και για το εάν και κατά πόσο οι λοιμωξιολόγοι ξέρουν τι προτείνουν.
Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη καθώς διαχειρίζεται μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.
Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για αυτό το μεγάλο σοκ, όμως η κυβέρνηση διαχειρίζεται την κρίση και θα επωμιστεί τις συνέπειες των λανθασμένων επιλογών.
Η κοινωνία δεν έχει άλλες ανοχές, δεν μπορεί πλέον να παραμένει σε ομηρία και δεν θα ανεχθεί άλλο την αστυνομία να ορίζει τις τύχες της χώρας.

Η κυβέρνηση πρέπει να ορίσει οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

Εάν η κυβέρνηση εμφανιστεί να επιμένει στην λάθος συνταγή θα δεχθεί ακόμη σφοδρότερο κύμα αγανάκτησης από την κοινωνία.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει άμεσα να ανακοινώσει ένα οδικό χάρτη με βάση τον οποίο ανεξαρτήτως της πορείας του κορωνοιού θα επανέλθει η κανονικότητα.
Κάθε βήμα δεν θα μπορεί να ανακαλείται, γιατί τότε θα χαθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον οδικό χάρτη της κυβέρνησης.
Θα πρέπει η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης να ανακοινώσουν ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση.
Δεν μπορεί να καταγράφονται ρεκόρ κρουσμάτων στις 9 Μαρτίου 2021 και η κυβέρνηση να σχεδιάζει για το πώς θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα;
Η ημερομηνία ορόσημο όπως έχει αναφερθεί διεξοδικά θα πρέπει να είναι η 10η Μαΐου 2021.
Δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής μετά την 10η Μαΐου 2021 μεγάλη και ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι σε ημιθανή κατάσταση θα ξαναζωντανέψουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης