Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος για τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία Νέας Σμύρνης (7/3)

Σε διαθεσιμότητα ο ανθυπαστυνόμος για τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία Νέας Σμύρνης (7/3)
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά άγρια με μεταλλικό γκλόπ τον 29χρονο νεαρό στην Πλατεία Νέας Σμύρνης
Σχετικά Άρθρα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο ανθυπαστυνόμος ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να χτυπά άγρια με μεταλλικό γκλόπ τον 29χρονο νεαρό στην Πλατεία Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή (7/3).
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό. 

Το χρονικό

Πολίτες καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να «γράφουν» και να προπηλακίζουν οικογενειάρχες που είχαν πάει στην πλατεία και στο Άλσος για να χαρούν την ηλιόλουστη μέρα.
Αυτόπτης μάρτυρας αναφερόμενος στο θύμα ξυλοδαρμού από τον αστυνομικό είπε πως το παιδί ήρθε να ζητήσει τον λόγο από τους αστυνομικούς για τον τρόπο που μιλούσαν στη γυναίκα για να λάβει την απάντηση «εσένα θα έρθω εκεί κάτω και θα σε τακτοποιήσω».
«Φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι το παιδί ζητάει το λόγο που γίνεται όλο αυτό, δεν υπάρχει από το παιδί κάποια επίθεση προς τους αστυνομικούς» συμπληρώνει ο ίδιος.
Μετά τους αρχικούς ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δέχτηκαν επίθεση ακολούθησε ένα τσουνάμι οπτικοακουστικού υλικού στα social media που δείχνουν καθαρά ότι στην περιοχή σημειώθηκαν περιστατικά αστυνομικής βίας.
Για το λόγο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι διενεργείται ΕΔΕ για όσα έγιναν.
Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει την στιγμή και συγκεκριμένα πώς ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός ενός νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Όπως φαίνεται ο νεαρός φοράει μάσκα και συζητά ήρεμα με τους αστυνομικούς, γεγονός που δείχνει ότι δεν εμπλέκεται σε κάποια επίθεση εναντίον τους. 
Ξαφνικά ένας από τους ένστολους τον σπρώχνει, του φωνάζει “εσύ συλλαμβάνεσαι” τον τραβά και αρχίζει να τον χτυπά με το σιδερένιο πτυσσόμενο γκλομπ.

Οι πρώτες δηλώσεις του νεαρού που δέχτηκε επίθεση: Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω

Την ίδια ώρα συγκλονίζει ο 29χρονος νεαρός που την Κυριακή (7/3) δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.
Ο νεαρός άνδρας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ και εργαζόμενος συμβασιούχος στον δήμο Αθηναίων και εξιστορεί τι συνέβη όταν διαμαρτυρήθηκε στην Αστυνομία για την επιβολή προστίμου σε δύο οικογένειες που είχαν βγει βόλτα στην περιοχή.
«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη.
Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω, τραβήχτηκε ο αυχένας μου.
Και το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι με χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο γλομπ, το οποίο γύρισαν ανάποδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου.
Εκεί ο πόνος ήταν αφόρητος», ανέφερε ο 29χρονος σύμφωνα με το MEGA, που αναμετέδωσε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
«Εγώ κατάλαβα αργότερα στις 6 το απόγευμα στη ΓΑΔΑ τι είχε γίνει με τις αντιδράσεις.
Το καταλάβαμε από τη στάση των αστυνομικών εκεί, αυτοί που μας είχαν συλλάβει ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι όσο περνούσε η ώρα, έλεγαν “εδώ υπάρχουν βίντεο”, κατάλαβαν ότι η σκευωρία που πήγαν να στήσουν δεν περνούσε».


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης