Διεθνή

ΕΕ: Από τον Φεβρουάριο έχουν εξαχθεί 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 30 χώρες

ΕΕ: Από τον Φεβρουάριο έχουν εξαχθεί 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε 30 χώρες
Η μερίδα του λέοντος έχουν εξαχθεί 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Στη θέση ότι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν εξαγάγει 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπου τριάντα χώρες σε διεθνές επίπεδο από την 1η Φεβρουαρίου του 2021 διατύπωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Σε δηλώσεις τους υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, οι εν λόγω αξιωματούχοι ανέφεραν πως τα 9 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές εξήχθησαν στη Βρετανία, τα 4 εκατ. στον Καναδά, τα 3 εκατ. στο Μεξικό και 1 εκατ. στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου απέφυγε να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίων που έχουν εξαχθεί σε άλλα κράτη ενώ εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Johnson υποστήριξε ότι η εξαγωγή εμβολίων ή των συστατικών τους εξαρτάται από τις «συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν οι προμηθευτές έναντι των πελατών τους».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμως αρνείται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις εξαγωγές εμβολίων, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις φαρμακευτικές εταιρείες συμπεριλαμβάνουν ρήτρες εμπιστευτικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης