Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παραδοχή Κοτανίδου: Η Επιτροπή λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις - Ανεπαρκή τα στοιχεία

Παραδοχή Κοτανίδου: Η Επιτροπή λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις - Ανεπαρκή τα στοιχεία
Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, η κ. Κοτανίδου έκανε λόγο για λανθασμένες αποφάσεις της Επιτροπής
Σχετικά Άρθρα

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση της πανδημίας και τις αποφάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής προχώρησε η Αναστασία Κοτανίδου, μέλος της Επιτροπής και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα, η κ. Κοτανίδου έκανε λόγο για λανθασμένες αποφάσεις της Επιτροπής.
«Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ενώ είχε πάρει έναν σωστό δρόμο στην πρώτη φάση της πανδημίας, κάπου στη μέση τον έχασε και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε τον βηματισμό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης του Κύκλου Ιδεών, την οποία συντόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Λαμβάνονται κάποιες λάθος αποφάσεις από την Επιτροπή και γίνεται λάθος μεταφορά των αποφάσεων αυτών», τόνισε η κ. Κοτανίδου, αποδίδοντας τις λανθασμένες αποφάσεις στην κόπωση των μελών της Επιτροπής αλλά και στην έλλειψη επαρκών στατιστικών στοιχείων.
Όπως παραδέχθηκε, η Επιτροπή δεν τεκμηριώνει τις αποφάσεις της, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά δεδομένα.

«Ζητήσαμε την έκδοση Δελτίου Τύπου»

Η κ. Κοτανίδου προχώρησε και σε άλλη μία σημαντική αποκάλυψη, η οποία αφορά τη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων της Επιτροπής.
Όπως τόνισε, τα μέλη της επιτροπής είχαν ζητήσει να βγαίνει Δελτίο Τύπου με τα βασικά σημεία, αλλά αυτό δεν έγινε.
Σημειώνεται ότι πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης είναι η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής.

«Οι πολίτες δεν μας εμπιστεύονται»

Η κ. Κοτανίδου έκανε λόγο για σημαντική έλλειψη εμπιστοσύνης από τους πολίτες, για την οποία φταίνε οι ίδιο οι επαγγελματίες της υγείας.
«Για το πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης στα μέτρα, φταίμε εμείς οι ίδιοι οι επαγγελματίες της υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου, υπογραμμίζοντας ότι επικρατεί σύγχυση στους πολίτες, όταν ο ένας επιστήμονας υποστηρίζει το Α και ο άλλος το Β.
Τη συζήτηση με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» συντόνισε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και πρώην αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", ο Γιάννης Βούλγαρης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Θεόδωρος Πελαγίδης, Υποδιοικητής ΤτΕ, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Πειραιά, και ο Γρηγόρης Φαρμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία στατιστικής Agilis.
Στη συζήτηση παρουσιάστηκε και η έρευνα της Metron Analysis.

Δείτε την τοποθέτηση της κ. Κοτανίδου από το 1:40:00

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης