Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ετοιμάζονται για νέες καθυστερήσεις στα εμβόλια για τον κορωνοϊό

Bloomberg: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ετοιμάζονται για νέες καθυστερήσεις στα εμβόλια για τον κορωνοϊό
Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ, η AstraZeneca παραμένει «προβληματική»

Για νέες καθυστερήσεις στη διανομή του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό προετοιμάζονται οι κυβερνήσεις της ΕΕ, μετά την προειδοποίηση της Κομισιόν ότι ο κατασκευαστής παραμένει «προβληματική».
Αυτό προκύπτει από διπλωματικό έγγραφο που έχει στη διάθεση του το Bloomberg.
Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, είπε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού για να καλύψει μέρος του ελλείμματος, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Η εταιρεία έχει αναθεωρήσει το πρόγραμμα παράδοσης πολλές φορές, και τελικά έχει δεσμευτεί για 40 εκατ. δόσεις αυτό το τρίμηνο και 180 εκατ. το δεύτερο τριμηνο έναντι αρχικού στόχου για 280 εκατ. δόσεις και για τις δύο περιόδους.
Ωστόσο, σε μια συνάντηση πρεσβευτών της ΕΕ την Τετάρτη, οι ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ είπαν στους διπλωμάτες ότι η Astra εξακολουθεί να είναι «προβληματική».
Επίσης ενημερώθηκαν ότι η Johnson & Johnson, που θα μπορούσε να λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την Πέμπτη, δεν έχει ακόμη παράσχει πρόγραμμα παραδόσεων για το εμβόλιο.
Επίσης την Πέμπτη, η ΕΕ δήλωσε ότι επεκτείνει τον μηχανισμό ελέγχου των εξαγωγών εμβολίων έως τα τέλη Ιουνίου από τα μέσα Μαρτίου, επικαλούμενη «επίμονες καθυστερήσεις» σε ορισμένες παραδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης