Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλιμακώθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά το «σήμα» της ΕΚΤ για επιτάχυνση στις αγορές μέσω PEPP

Αποκλιμακώθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων μετά το «σήμα» της ΕΚΤ για επιτάχυνση στις αγορές μέσω PEPP

Στο -0,34% η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων, με πτώση 3 μονάδων βάσης, ενώ συρρικνώθηκε το spread με τους αντίστοιχους ιταλικούς τίτλους στις 97 μονάδες βάσης

Σχετικά Άρθρα
Σε αποκλιμάκωση οδηγήθηκαν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι ο ρυθμός των αγορών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτη αγοράς περιουσιακών στοιχείων PEPP θα επιταχυνθεί το επόμενο τρίμηνο, ενισχύοντας τη δέσμευσή της να διατηρήσει τον έλεγχο του κόστους δανεισμού για την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021.
Οι ιταλικοί τίτλοι κατέγραφαν μεγαλύτερη μείωση στις αποδόσεις, μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι θα επιταχυνθούν σημαντικά οι αγορές τους επόμενους τρεις μήνες κατά την ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής.

Αντίδραση

Η ΕΚΤ επιτέλους διευκρίνισε κάπως των τρόπο αντίδρασής της (σ.σ. στις αυξήσεις των αποδόσεων) και κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ευελιξία του προγράμματος PEPP για να ασκήσεις πτωτικές πιέσεις στις αποδόσεις», δήλωσε ο Louis Harreau, στρατηγικός  αναλυτής στην Credit Agricole.
«Αναμένουμε να δούμε μια πραγματική αύξηση στις εβδομαδιαίες αγορές PEPP, πιθανώς μεταξύ 20-25 δισ. ευρώ την εβδομάδα», επισήμανε και επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις της Christin Lagarde.
Σε πραγματικούς όρους, η λεκτική παρέμβαση ήταν αρκετή.
Οι οικονομικές συνθήκες δεν έχουν καταστεί περισσότερο περιοριστικές για τη νομισματική πολιτική», επισήμανε ο Anders Svendsen, επικεφαλής αναλυτής της Nordea σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Αποκλιμάκωση

Η πραγματική απόδοση των γερμανικών τίτλων αν και παραμένει αρνητική, είναι περίπου 20 μονάδες βάσης υψηλότερη από ό,τι στις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Γερμανίας μειώθηκαν κατά 3 μονάδες βάσης στο -0,34%.
Το spread των ιταλικών τίτλων με τον γερμανικό bund μειώθηκε κατά μία μονάδα βάσης, στις 97 μονάδες βάσης.
H αφορά έχει προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο -0,5% φέτος.
Οι αγορές ομολόγων μέσω PEPP απο την ΕΚΤ
European bonds react positively to ECB accelerated purchases
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης