Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Στα ράφια παραμένουν πάνω από 11,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19

ΕΕ: Στα ράφια παραμένουν πάνω από 11,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid-19

Έχουν παραδοθεί στα κράτη - μέλη της ΕΕ 54,2 εκατομμύρια δόσεις ενώ ο συνολικός αριθμός αυτών που χορηγήθηκαν ανέρχεται στα 42,6 εκατομμύρια στο διάστημα 2 έως 7 Μαρτίου 2021

Σχετικά Άρθρα
Πάνω από 11,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid που έχουν παραδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 11 Μαρτίου.

Οι παραδόσεις

Ο αριθμός των δόσεων που έστειλαν οι φαρμακοβιομηχανίες στα 29 κράτη – μέλη της ΕΕ και του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ανέρχεται πλέον σε 54,2 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 46 εκατομμύρια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC).
Τα στοιχεία καλύπτουν την εβδομάδα έως τις 2 - 7 Μαρτίου 2021.

Εμβολιασμοί

Ο συνολικός αριθμός των δόσεων που χορηγήθηκαν ανέρχεται στα 42,6 εκατομμύρια, έναντι 34,1 εκατομμυρίων την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με το ECDC, το 8,2% των ενηλίκων έλαβε μία δόση, αύξηση από 6,5% την εβδομάδα, με 3,7% να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, από 3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης