Διεθνή

Νέα Ζηλανδία - Κορωνοϊός: Άρση όλων των περιοριστικών μέτρων στο Όκλαντ

Νέα Ζηλανδία - Κορωνοϊός: Άρση όλων των περιοριστικών μέτρων στο Όκλαντ
Δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα (12/3) η πρωθυπουργός της χώρας
Σχετικά Άρθρα
Ήρθησαν όλα τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν πρόσφατα στην μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα (12/3) η πρωθυπουργός της χώρας.
Η πρωθυπουργός Andersen είχε επιβάλει επταήμερο lockdown στην πόλη αυτή των 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων μετά τον εντοπισμό εκεί συρροής κρουσμάτων.
Οι αρχές προχώρησαν σε χαλάρωση του lockdown νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά κάποιοι περιορισμοί εξακολουθούσαν να ισχύουν, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τα όρια στις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις βάσει του δεύτερου επιπέδου συναγερμού.
Η πρωθυπουργός σημείωσε ότι στο Όκλαντ θα ισχύει πλέον, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, το πρώτο επίπεδο συναγερμού, βάσει του οποίου δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τις συγκεντρώσεις ή τις δραστηριότητες.
"Ξέρω ότι όλοι στο Όκλαντ ανυπομονούν για ένα σαββατοκύριακο με λιγότερους περιορισμούς", δήλωσε η κ. Andersen σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η Νέα Ζηλανδία θεωρείται ότι οφείλει την μεγάλη επιτυχία της στην ανάσχεση της διασποράς του νέου κορωνοϊού στην άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων σε συνδυασμό με μια επιθετική πρακτική ιχνηλάτησης των επαφών, στο κλείσιμο συνόρων και την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης