Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Έχουμε τουλάχιστον 10 - 15 δύσκολες μέρες μπροστά μας - Διαδικασία εμβολιασμού για ευπαθείς ομάδες

Πελώνη: Έχουμε τουλάχιστον 10 - 15 δύσκολες μέρες μπροστά μας - Διαδικασία εμβολιασμού για ευπαθείς ομάδες
«Τις επόμενες μέρες ανοίγει η διαδικασία για τις ευπαθείς ομάδες», τόνισε η Αρ. Πελώνη αναφερόμενη στους εμβολιασμούς

«Έχουμε τουλάχιστον δέκα μέρες με δύο εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Ειδικότερα, η κ. Πελώνη μιλώντας στο MEGA, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενα νέα μέτρα, υπενθύμισε ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης ακολουθούν τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών.
«Δυστυχώς, είμαστε υπό την αίρεση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης και φαίνεται ότι έχουμε τουλάχιστον δέκα μέρες με δύο εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «περιμένουμε λοιπόν, να δούμε τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας».
Ήδη, όπως ανέφερε , «φαίνεται, μια μείωση των βαριών νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, των 80 και άνω. Αυτό είναι, προφανώς, το αποτύπωμα του εμβολιασμού, το οποίο, όσο θα προχωρούν, θα φαίνεται και περισσότερο».
Σε ό,τι αφορά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί, τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και «το θέαμα θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Δεν θέλουμε συγχρωτισμούς. Δεν θα είναι κάλεσμα προς τον κόσμο να βρεθεί εκεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Προτεραιότητα στο λιανεμπόριο

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, η κ. Πελώνη τόνισε την προτεραιότητα που διατηρεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό την αίρεση ωστόσο των επιδημιολογικών στοιχείων.
«Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα είναι το πρώτο που θα επαναλειτουργήσει, διότι - σας θυμίζω - είναι μία ασφαλής λειτουργία. Το λιανεμπόριο λειτούργησε υποδειγματικά, με τους κανόνες να γίνονται σεβαστοί από τους πελάτες και βέβαια από τις επιχειρήσεις και τους καταστηματάρχες. Είναι μια ασφαλής εκτόνωση», εξήγησε.

Εμβολιασμοί

Κάνοντας αναφορά στους εμβολιασμούς, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «τις επόμενες μέρες ανοίγει η διαδικασία για τις ευπαθείς ομάδες».
Όπως είπε, «η προτεραιοποίηση έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Θα ακολουθήσουν οι ομάδες των 70-74 και 65-69 ετών».
Υπογράμμισε δε, ότι «ως το τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, όλοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε αυτό το καλοκαίρι με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Για Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα είπε η Αναστασία Κοτανίδου για τη λειτουργία της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κ. Πελώνη τόνισε ότι «αποδεικνύεται αυτό που έχουμε επισημάνει όλοι εδώ και ένα χρόνο, ότι δηλαδή οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες, δεν λαμβάνονται αψήφιστα, παίρνονται πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή, ενώ αναζητείται η χρυσή τομή με κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης