Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αξίζει η αγορά μετοχών; - Το 10ετές ομόλογο ΗΠΑ θα πάει 2%; - Το Bitcoin 61.600 δολ – Η Apple θα φθάσει στα 3 τρισ με iPhone 13;

Αξίζει η αγορά μετοχών; - Το 10ετές ομόλογο ΗΠΑ θα πάει 2%; - Το Bitcoin 61.600 δολ – Η Apple θα φθάσει στα 3 τρισ με iPhone 13;
Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων έφθασε στα 1,83 τρισεκ. δολάρια και του Bitcoin στα 1,14 τρισεκ. δολάρια... σπάνε νέα ρεκόρ - Νέος στόχος για το Bitcoin τα 72.000 δολάρια

(upd3) Τελικά εάν παρακολουθεί κανείς τις εκτιμήσεις των επενδυτικών τραπεζών άκρη δεν μπορεί να βγάλει καθώς οι απόψεις τους είναι πολλές, συγκρουόμενες και ενίοτε ακραία αντίθετες.

  • Τι θα συμβεί εάν οι αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ αυξηθούν στο 2%;
  • Που θα φθάσει η χρηματιστηριακή αξία της Apple; - Μπορεί να φθάσει στα 3 τρισ δολάρια; 
  • Που θα φθάσει η χρηματιστηριακή αξία της Tesla;
  • Που θα φθάσουν τα κρυπτονομίσματα και ειδικά το Bitcoin; - Ήδη το Bitcoin έφθασε στα 61.600 δολάρια που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών και νέος στόχος τα 72.000 δολάρια και ακολούθως τα 100.000 δολάρια.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ακόμη περισσότερες – δυστυχώς – είναι οι απαντήσεις καθώς οι απόψεις πολλών επενδυτικών τραπεζών είναι πολλές και συγκρουόμενες μεταξύ τους.

Ned Davis Research: Το 10ετές ομόλογο ΗΠΑ στο 2% σημαίνει πτώση στις μετοχές -20%

Μια απόδοση στο 2% των 10ετών ομολόγων θα μπορούσε να μειώσει στο 20% τις μετοχές νέας τεχνολογίας ειδικά του Nasdaq, υπολογίζει η Ned Davis Research.
Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα φέρει διόρθωση στις μετοχές και θα οδηγήσει σε επιθετικές πωλήσεις επισημαίνει η Ned Davis Research.
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βρέθηκε στο 1,6350% που αποτελεί υψηλό ετών και δεν αποκλείεται να βρεθεί στο 2% παρά το πακέτο στήριξης του Biden 1,9 τρισεκ. δολαρίων.
Μια διόρθωση τότε στις μετοχές και ειδικά στις τεχνολογικές αυξάνεται σημαντικά, θα μπορούσαν να χάσουν το 20% της αξίας τους.

BMO Capital: Θα υπάρξει επανατιμολόγηση των κινδύνων στις μετοχές

Θα υπάρξει επανατιμολόγηση των κινδύνων στις μετοχές, υποστηρίζει η BMO Capital.
Ήδη το 10ετές αμερικανικό ομόλογο έχει φθάσει στο 1,62% με 1,63% και αυτό θα οδηγήσει εφόσον η άνοδος των αποδόσεων συνεχιστεί σε επανατιμολόγηση των κινδύνων στις μετοχές
Κατά την HSBC ο πληθωρισμός βραχυπρόθεσμα μπορεί να παραμείνει
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει παρουσιάσει μια πορεία από την πανδημία με επιστροφή σε κάποια ομαλοποίηση έως τις 4 Ιουλίου 2021.
Ο συμβολισμός της Ημέρας Ανεξαρτησίας και το τέλος της πανδημίας μπορεί να είναι πολιτικά ωραίο αλλά μπορεί και να μην είναι ρεαλιστικός στόχος.
Προς το παρόν οι χρηματιστηριακές αγορές συντηρούνται λόγω και του πακέτου Biden των 1,9 τρισεκ. το οποίο μπορεί να ξεθωριάσει πιο γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν.

Wedbush: Η αποτίμηση της Apple θα φθάσει στα 3 τρισεκ. από 2,1 τρισ δολάρια με το iPhone 13

Η αποτίμηση της Apple θα φθάσει στα 3 τρισεκ. από 2,1 τρισ δολάρια που είναι η τρέχουσα συνολική χρηματιστηριακή αξία αναφέρει η Wedbush
Εσχάτως η μετοχή της Apple έχει πιεστεί ως αποτέλεσμα, η τιμή της μετοχής της Apple από το υψηλό των 143,16 δολαρίων στις 26 Ιανουαρίου να βρεθεί στα 116,36 δολάρια και εσχάτως στα 121 δολάρια.
Η Wedbush χαρακτήρισε την Apple μια από τις καλύτερες μετοχές μετά την πρόσφατη πώληση, δημιουργώντας ένα «εξαιρετικό σημείο εισόδου».
Μάλιστα η Wedbush θέτει τιμή στόχο για την Apple τα 225 δολάρια, υποδηλώνοντας αύξηση 86% από τα πρόσφατα επίπεδα.
Αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του iPhone 12, το iPhone 13 θα μπορούσε να είναι «παιχνίδι» που θα ωθήσει την χρηματιστηριακή αξία της Apple στα 3 τρισεκ. δολάρια.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Apple θα πουλήσει περίπου 220 εκατομμύρια iPhone κατά το 2021 αλλά η Wedbush βλέπει ότι θα φθάσουν οι πωλήσεις στα επίπεδα ρεκόρ των 250 εκατ.
apple_1.png

Goldman Sachs: Οι μετοχές στην Ευρώπη είναι φθηνές

Στην εκτίμηση ότι οι μετοχές στην Ευρώπη είναι φθηνές προβαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.
H Goldman αναμένει μια ισχυρή αύξηση της αξίας για τις μετοχές της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου τονίζοντας ότι η Ευρώπη διαπραγματεύεται με discount – με έκπτωση σε σύγκριση με τις ΗΠΑ σε σχεδόν όλους τους τομείς.
Η ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου, οι υψηλότερες αποδόσεις ομολόγων και οι αυξανόμενες προσδοκίες για τον πληθωρισμό καθιστούν τις μετοχές στην Ευρώπη ελκυστικές για τους επενδυτές, ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman με επικεφαλής τον Peter Oppenheimer.
Αναμένουν αύξηση 40% στα κέρδη ανά μετοχή για τις μετοχές στην Ευρώπη.
Τα κέρδη ανά μετοχή είναι ένας σημαντικός δείκτης που χρησιμοποιείται από τους επενδυτές για να υπολογίσουν την αξία μιας μετοχής.

Research Affiliate: Ζούμε στην ψευδαίσθηση των τιμών

Οι τρέχουσες αποτιμήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οφείλονται στην «ψευδαίσθηση των τιμών», αναφέρει η Research Affiliate
«Η βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, με την αστρονομική της αποτίμηση στα χρηματιστήρια αποτελεί παράδειγμα μιας μεγάλης αυταπάτης στην αγορά».
Η αποτίμηση της Tesla, η οποία είχε γίνει «σχεδόν ισοδύναμη» με την αξία αυτοκινητοβιομηχανιών αξίας 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε αυτήν την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η Tesla αντιπροσώπευε περίπου το 75% της συνολικής αγοραίας αξίας όλων των βιομηχανικών ηλεκτρικών αυτοκίνητων και το 35% της αγοραίας αξίας ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας διεθνώς.
Μια τέτοια τεράστια κεφαλαιοποίηση έχει νόημα μόνο εάν η προσδοκία είναι ότι η Tesla θα κυριαρχήσει παντού και κερδίσει όλους τους κατασκευαστές αλλά αυτό δεν θα συμβεί.
Η Tesla αποτιμάται στα 693 δολάρια από 900 δολάρια που είχε φθάσει με την τρέχουσα συνολική αξία στα 665 δισεκ. δολάρια.
Όσο ο ανταγωνισμός αυξάνεται τόσο θα εξορθολογίζονται οι αποτιμήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
hlektrika_1.png

HLEKTTRIKA_2.png
HLEKTRIKA_3.png
Ράλι στα κρυπτονομίσματα σε νέο ρεκόρ το Bitcoin στα 61.600 δολάρια

Το Bitcoin κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών και έφθασε στα 61.600 δολάρια μετά την σταθεροποίηση του τελευταίου διαστήματος και πλέον τα 61.500 δολάρια είναι ισχυρό τεχνικό σημείο αντίστασης.
Επωφελείται από το νέο πακέτο στήριξης των 1,9 τρισεκ. δολαρίων.
«Η ανθεκτικότητα του Bitcoin το καθιστά θρύλο», δήλωσε ο Antoni Trenchev, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Nexo στο Λονδίνο.
«Κάθε διόρθωση είναι μια ευκαιρία για νέα υψηλά.
Το Bitcoin αυξήθηκε περίπου 1.000% τον τελευταίο χρόνο εν μέσω ενδείξεων αυξανόμενου ενδιαφέροντος από θεσμικούς καθώς και κερδοσκοπικής ζήτησης.
Τώρα που η τιμή του Bitcoin έφτασε το επίπεδο των 60.000 δολαρίων, πολλοί αναλυτές έχουν θέσει τους στόχους τους στη ζώνη των 72.000 δολαρίων και ακολούθως τα 100.000 δολάρια.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι το Bitcoin μπορεί να φθάσει στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2021, ενώ έχουν υπάρξει και εκτιμήσεις για τιμές στο 1.000.000 δολάρια ή 4.500.000 δολάρια. 

Αισιοδοξία στα κρυπτονομίσματα

Η αισιοδοξία συνεχίζει να επανέρχεται στα κρυπτονομίσματα μετά το ράλι του Bitcoin.
Η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων έφθασε στα 1,83 τρισεκ. δολάρια και του Bitcoin στα 1,14 τρισεκ. δολάρια.
Το ποσοστό του Bitcoin στο σύνολο της κεφαλαιοποίησης όλων των κρυπτονομισμάτων είναι 61%.
Τα δεδομένα από την Cointelegraph Markets και το TradingView δείχνουν ότι η τιμή του Bitcoin παρουσίασε ένα κύμα πωλήσεων προς τα 54.948 δολάρια πριν διασπάσει την ζώνη των 57.000 δολαρίων και καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά στα 61.600 δολάρια.
Με βάση τα τεχνικά σημεία, αποδείχθηκαν τα 43.000 με 44.000 δολάρια το σημείο στήριξης.
Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin έχει μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, υπήρχαν ορισμένοι λόγοι που θα μπορούσαν να επιδράσουν βραχυπρόθεσμα, όπως η επερχόμενη φορολογική περίοδος των ΗΠΑ για να πληρώσουν φόρους.
Επίσης φαίνεται ότι οι επενδυτές αναζητούν και άλλες ευκαιρίες σε κρυπτονομίσματα λιγότερο γνωστά από το Bitcoin.
Το Chiliz (CHZ) π.χ. σημείωσε αύξηση όγκου συναλλαγών σε 24 ώρες 5,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το Polygon (MATIC) και το SKALE (SKL) είναι δύο λύσεις ενίσχυσης του Ethereum.
Bitcoin14.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης