Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιδού η πρώτη περιοχή της Ευρώπης, που έφθασε στην …ανοσία της αγέλης

Ιδού η πρώτη περιοχή της Ευρώπης, που έφθασε στην …ανοσία της αγέλης
Η ανοσία της αγέλης επιτυγχάνεται, όταν το 50% ή 70% του πληθυσμού αποκτήσει ανοσία μέσω του εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα

Το μικρό, καταπράσινο πορτογαλικό νησί Corvo, στο οποίο διαβιούν περίπου 400 άτομα, έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του κατά του Covid -19 και σύντομα θα φτάσει στην ανοσίας της αγέλης, σύμφωνα με τον μοναδικό γιατρό του.
«Υπάρχει μια ατμόσφαιρα εορτασμού στο Corvo», δήλωσε ο Antonio Salgado στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa, όπως μεταδίδει το Reuters.
Όπως έκανε γνωστό, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού είναι πιθανό να έχει φτάσει στην ανοσία μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2021.
«Από τώρα και στο εξής, θα αισθανθούμε ασφαλείς», πρόσθεσε.
Οι αρχές στο Corvo, το μικρότερο νησί του αρχιπελάγους των Αζορών, την Παρασκευή (12/3) ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό 322 ατόμων με μια δεύτερη δόση εμβολίου Covid -19.
Αυτό είναι περίπου το 85% του πληθυσμού του νησιού και το 95% εκείνων που δικαιούνται δόσεις.

Η ανοσία της αγέλης

Η ανοσία της αγέλης συμβαίνει, όταν αρκετά άτομα σε έναν πληθυσμό έχουν ανοσία σε μια λοίμωξη, ώστε να είναι σε θέση να σταματήσουν αποτελεσματικά την εξάπλωση αυτής της ασθένειας.
Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει, όταν το 50% ή 70% του πληθυσμού αποκτήσει ανοσία μέσω του εμβολιασμού.
Το νησί Corvo, μια έκταση μόλις πάνω από 17 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με βράχια που εκτείνονται κατά μήκος της ακτής και μια λίμνη σε ηφαιστειακό κρατήρα, έχει αναφέρει μόνο ένα κρούσμα κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας.
corvo.jpg
Η περιφερειακή κυβέρνηση των Αζορών αποφάσισε να συμπεριλάβει όλους τους ηλικίας άνω των 16 ετών κατοίκους του Corvo στην πρώτη φάση του εμβολιασμού.
Η απόφαση ελήφθη, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού, όπως το μικρό μέγεθος του πληθυσμού και το γεγονός πως διαθέτει μόνο ένα κέντρο υγείας.

Απολύτως Covid free

Ο Gustavo Borges, συντονιστής των Αζορών για τον Covid, δήλωσε στην εφημερίδα Publico πώς το Corvo είναι η πρώτη περιοχή στην Ευρώπη που πραγματοποίησε «μαζικό εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού».
Ο εμβολιασμός του 85% των κατοίκων είναι ορόσημο, σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης