Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέλος η απεργία πείνας για τον Κουφοντίνα - Η δήλωσή του μέσω της συνηγόρου του

Τέλος η απεργία πείνας για τον Κουφοντίνα - Η δήλωσή του μέσω της συνηγόρου του

Σταδιακή έναρξη σίτισης του Δ. Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του

Σχετικά Άρθρα

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17Ν», Δημήτρης Κουφοντίνας,  ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.
Ήδη, ξεκίνησε η σταδιακή σίτισή του, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Λαμίας.
Τη λήξη της απεργία πείνας προανήλλειλε νωρίτερα την Κυριακή 14/3 ο Δημήτρης Κουφοντίνας, σε δήλωσή του  μέσω της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ.
Λίγες ώρες αργότερα, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η σταδιακή σίτιση και θρεπτική υποστήριξή του, κατόπιν επιθυμίας του. 
Υπενθυμίζεται ότι ο  Δ. Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου 2021, ως πράξη «προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας», για την αιφνιδιαστική μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού.

Η δήλωση Κουφοντίνα

Μέσω της συνηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ ο Δ. Κουφοντίνας δήλωσε την Κυριακή 14/3 τα εξής:
«Η αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες.
Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.
Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι΄ αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.
Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.
Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.
Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ' τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Νοσοκομείο Λαμίας: Έναρξη της σίτισης του Κουφοντίνα, κατόπιν επιθυμίας του

Την έναρξη σταδιακής σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα κατόπιν επιθυμίας του, γνωστοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο διοκητής του Ανδρέας Κολοκυθάς.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο την Κυριακή 14/3, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Δ. Κουφοντίνα, αναφέρονται τα ακόλουθα:
"Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021).
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης