Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έκπληκτος ο Fauci από την απόφαση του 50% των Ρεπουμπλικάνων να μην κάνει το εμβόλιο

ΗΠΑ: Έκπληκτος ο Fauci από την απόφαση του 50% των Ρεπουμπλικάνων να μην κάνει το εμβόλιο
«Πρέπει να διαχωρίσουμε την πολιτική από την κοινή λογική» δήλωσε ο Fauci
Σχετικά Άρθρα

Την έκπληξή του για το γεγονός, πως πολλοί ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων και ειδικά άνδρες δεν θέλουν να υποβληθούν στο εμβόλιο για τον Covid εξέφρασε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Anthony Fauci.
«Απλώς δεν το καταλαβαίνω» δήλωσε ο Fauci στο NBC.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση κατέδειξε ότι το 41% των Ρεπουμπλικάνων συμπεριλαμβανομένου του 49% των ανδρών που είναι υποστηρικτές του κόμματος, δεν θα κάνει κανένα από τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια για τον Covid.
Μεταξύ των ανδρών που στηρίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα, μόνο το 6% δεν θα κάνει το εμβόλιο.
«Πρέπει να διαχωρίσουμε την πολιτική από την κοινή λογική» δήλωσε ο Fauci.
Εξάλλου η απροθυμία ορισμένων σημαντικών τμημάτων του πληθυσμού να εμβολιαστούν, συνιστά έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους στις προσπάθειες ανάσχεσης του Covid, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το μήνυμα στον Trump

O Fauci, ο οποίος έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του, προκειμένου να ενισχυθεί το εμβολιαστικό «ρεύμα», εξέφρασε την ευχή μέσω του Fox News ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump να παροτρύνει τους υποστηρικτές του να εμβολιαστούν.
«Εύχομαι να το κάνει, θα άλλαζαν πολλά πράγματα εάν το έκανε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Fauci ανέφερε επίσης, πως δεν έχει τελειώσει ακόμη ο κίνδυνος της πανδημίας.
«Οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι ένας ιδιαίτερος κίνδυνος και έχουν συμβάλει σε μια νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, όπου μέχρι τώρα έχουν δοθεί λιγότερα εμβόλια», σημείωσε.
Την Πέμπτη (11/3), ο Biden δεσμεύτηκε ότι όλοι οι ενήλικες Αμερικανοί θα μπορούν να εγγραφούν στις λίστες για εμβόλια Covid-19 έως την 1η Μαΐου, να υποβληθούν σε εμβολιασμό στα τέλη του μήνα και να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή μέχρι την Ημέρα Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου, που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από εορταστικές δημόσιες συγκεντρώσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης