Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Είμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο – Άνοιγμα προς τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου

Γώγος: Είμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη περίοδο – Άνοιγμα προς τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου
Δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο το lockdown υποστήριξε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Γώγος, ο οποίος εκτίμησε ότι τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα πρέπει να αρχίσουν τα πρώτα «ανοίγματα».
«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας.
Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως «πρέπει να δείξουμε όλοι μια σύνεση για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα όλα αυτά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».
«Θα πρέπει να βάλουμε πλάτες οι πάντες, για να πάμε ένα βήμα μπροστά.
Δεν γίνεται να υπάρχουν αυτές οι αντιπαραθέσεις καθημερινά και διαδηλώσεις.
Ας καταλάβουμε το πρόβλημα που υπάρχει για δύο μήνες, να φτάσουμε στους εμβολιασμούς μας, να πάμε στο Μάιο σε μια κατάσταση που θα έχουμε μια 50% τουλάχιστον κάλυψη εμβολιαστική, ειδικά με τις δύσκολες ομάδες, ώστε να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας» είπε ο κ.Γώγος, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη στιγμή που στην ουσία δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.
«Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου να αρχίζουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή το να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid τεστ)» είπε ο κ.Γώγος, υπογραμμίζοντας πως το self testing είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή μόνο στη Γερμανία.
«Είναι όμως ένα εργαλείο που μπορεί να το δούμε και μέσα στον Μάιο να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς που χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα στοιχειώδες τείχος ανοσίας.
Αυτοί οι τρεις μήνες είναι οι σταθμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας για να μπούμε στο καλοκαίρι» τόνισε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης