Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζική άνοδος με τζίρο αλλά και την πλειονότητα των μετοχών με απώλειες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζική άνοδος με τζίρο αλλά και την πλειονότητα των μετοχών με απώλειες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ξεκάθαρα τραπεζική η σημερινή κίνηση, με νέα υψηλά 13 μηνών και πολύ καλό τζίρο θα λέγαμε αφαιρώντας και τα πακέτα. Εκμεταλλεύεται το καλό κλίμα που υπάρχει στις αγορές του εξωτερικού το ΧΑ και με τις τράπεζες, οι οποίες είναι ακόμα αρκετά πίσω, πάει υψηλότερα. Παίρνουν ταυτόχρονα ανάσες πολλές μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Βέβαια, το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί σε λίγες μετοχές και δεκάδες άλλες είναι στο περιθώριο. Σήμερα η πλειονότητα των μετοχών κατέγραφε απώλειες στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας ακόμα και την ώρα που η αγορά είχε άνοδο άνω του 1%. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε διάχυση στα καλά και ποιοτικά μικρομεσαία.

Ξεσάλωσε η Πειραιώς καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η αύξηση δε θα γίνει χαμηλά. Από την άλλη πιέστηκε η Ελλάκτωρ αρκετά, καθώς η δική της αύξηση θα γίνει χαμηλά. Καλή εικόνα από ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, Fourlis και Jumbo. Διόρθωσαν Σαράντης, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κ.α. Η ΔΕΗ είχε και άλλους λόγους…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα, ειδικά από Πειραιώς, η οποία βέβαια έχει μείνει υπερβολικά πίσω, λόγω των πληροφοριών για αύξηση κεφαλαίου. Συνολικά όμως ο κλάδος είναι αρκετά πίσω. Αν κάποιος δει το γράφημα του Γενικού Δείκτη και το αντίστοιχο του Τραπεζικού (δείτε πιο κάτω), θα καταλάβει εύκολα πόσο πίσω είναι οι τράπεζες…

Σε νέα υψηλά πήγαν σήμερα ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ. Δεν έχει ακόμα καταφέρει να κάνει η ΑΛΦΑ. Έκλεισε η ΕΤΕ ένα χάσμα που είχε δημιουργηθεί από την απότομη πτώση των μετοχών πριν από 13 μήνες λόγω της πανδημίας. Στο +26% η ΠΕΙΡ, στο +6% η ΕΤΕ, στο +4,26%η ΑΛΦΑ και στο +3,37% η ΕΥΡΩΒ. Όλα καλά…
ΓΔ_1.jpg
ΔΤΡ.jpg
ΓΕΚΤΕΡΝΑ:
Πακέτα στα 11,20 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά η μετοχή διατηρεί το σημαντικό discount. Στα 9,55 ευρώ στο κλείσιμο και με καλό όγκο αν αφαιρεθεί το πακέτο.

ΔΕΗ: Η έρευνα της Κομισιόν επηρέασε την πορεία της μετοχής με αποτέλεσμα να κλείσει στο -2,52%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πιέστηκε δυνατά σήμερα καθώς η αύξηση θα γίνει χαμηλότερα, αλλά νομίζουμε ότι αυτά μάλλον ήταν αναμενόμενο. Θεωρούμε πως πέρα από τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις, η αύξηση κεφαλαίου είναι καλού ύψους και θα βοηθήσει. Θα πρέπει βέβαια να καλυφθεί πλήρως και να αντλήσει η εταιρεία τα 120 εκατ. ευρώ. Στα 1,45 ευρώ και στο -9,32% με όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σχεδόν μηδενικό παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για αυτήν την κατηγορία. Όλοι κοιτάνε 5-6 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Και φυσικά όσες πωλήσεις βγαίνουν οι περισσότερες είναι για άντληση ρευστότητας προκειμένου οι επενδυτές να αυξήσουν θέση στις τράπεζες, ή κάποια άλλα βαριά.

Καθόλου τυχαίο που σήμερα με την αγορά να είναι στο +1%, η πλειονότητα των μετοχών κατέγραφε απώλειες. Μηδενική σχεδόν η διάχυση του ενδιαφέροντος. Χρειάζεται κάτι να γίνει προκειμένου να θυμηθούν οι επενδυτές πως υπάρχουν αρκετά φθηνά χαρτιά στα μικρομεσαία.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αξιοπρόσεκτη η σημερινή συναλλακτική δραστηριότητα. Προφανώς στα τελειώματα ο πωλητής και έχουν αποφασίσει εδώ και μέρες να του πάρουν τις μετοχές πάνω από τα 5,40-5,60 ευρώ. Στα 5,80 ευρώ αμετάβλητη με 36 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Επιμένουν οι πωλητές στα 2 ευρώ. Μεγάλη και πάλι εντολή και οι πληροφορίες λένε ότι ακολουθούν κι άλλες. Στάση από τους αγοραστές, οι οποίοι στις προηγούμενες συνεδριάσεις πήγαν και μάζεψαν κάμποσα. Βέβαια, δεν αγχώνονται μήπως τους πάρει άλλος τα χαρτιά. Σε αγορά που τα μικρά δεν έχουν αγοραστές, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

LOGISMOS: Έκανε πριν λίγες μέρες με λίγο όγκο κίνηση έως και το 1,12 ευρώ. Εύκολα γράφαμε τότε ότι γίνονται τέτοιες κινήσεις σε τέτοιες μετοχές. Το θέμα είναι τι γίνεται αν βγουν πωλητές. Με μεγάλο όγκο σήμερα για τα δεδομένα της, μόνιμα στο «κόκκινο» και πήγε και έως το -6%. Στο -3,50% και στα 0,9650 ευρώ στο κλείσιμο με όγκο σχεδόν 60 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Κατέβηκαν χαμηλότερα οι πωλητές. Μάλλον περίμεναν μία πιο θετική ανακοίνωση αναφορικά με την πρόοδο των συζητήσεων με τους ομολογιούχους. Η διοίκηση δεν είπε κάτι σημαντικό και η μετοχή υποχώρηση.

FRIGOGLASS (απάντηση): Συνεχίζει να έχει μεγάλους πωλητές. Θεωρούμε πως η εισηγμένη έχει επηρεαστεί πολύ από την πανδημία και επειδή βρισκόταν ήδη σε μία θέση όπου πάλευε για το turnaround, τώρα πάει αρκετά πίσω. Η στήλη θα ήθελε να δει reverse split και αύξηση κεφαλαίου. Περιμένουμε αποτελέσματα και τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 19/3 μήπως μάθουμε νεότερα.

AUTOHELLAS: Στα 6,77 ευρώ με άνοδο 2,89% και όγκο 41 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση των 330 εκατ. ευρώ φυσικά και δε μας δίνει χαμηλό p/e, αλλά η εταιρεία έχει επηρεαστεί από την πανδημία και θα μας δώσει και 0,23 ευρώ μέρισμα. Σε αντίθεση με την Aegean που δεν περιμένουμε μέρισμα και θα λέγαμε πως το σωστό θα είναι στα επόμενα 1,2,3 χρόνια από να μη δώσει, λόγω της κρατικής ενίσχυσης. Θα διατηρήσουμε τη μετοχή στις επιλογές μας παίζοντας μέσω αυτής το στόρι του τουρισμού.

ATTICA GROUP: Με οριακές απώλειες αλλά υψηλό και πάλι όγκο. Κάποιοι απορροφούν την προσφορά στη μετοχή, η οποία υπενθυμίζεται πως είναι στα χαμηλά της και δεν έχει κάνει κίνηση. Θεωρούμε πως υπάρχει στρέβλωση. Κάνουν άλλες που θα κάνουν και αύξηση και η συγκεκριμένη στα 0,7980 ευρώ;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης