Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου ετοιμάζει διήμερο «εθνικής ανάτασης» με νέα Πινακοθήκη και στρατιωτική παρέλαση 24-25/3

Το Μαξίμου ετοιμάζει διήμερο «εθνικής ανάτασης» με νέα Πινακοθήκη και στρατιωτική παρέλαση 24-25/3
Δύο εντυπωσιακές ημέρες ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού
Σχετικά Άρθρα

Δύο εντυπωσιακές ημέρες ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι οποίες συνδέονται χρονικά και συμβολικά με το άνοιγμα της αγοράς. Στις 24 Μαρτίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης ενώ στις 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.
Όπως έχουμε ξαναγράψει τιμώμενες χώρες θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία.
Πρόκειται για τις χώρες που στήριξαν περισσότερο από κάθε άλλη τον αγώνα των επαναστστημένων Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μάχη στο Ναυαρίνο το 1827, όταν Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία συμμάχησαν κατά του τουρκικού στόλου, κερδίζοντας την πιο καθοριστική ίσως ναυμαχία για την εξέλιξη της επανάστασης.

Η γαλλική και η βρετανική πλευρά θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο

Σε αυτό το πλαίσιο, εστάλησαν προσκλήσεις για την παρέλαση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προς τις 3 χώρες ώστε να εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο.
Η γαλλική και η βρετανική πλευρά θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron να φτάνει στην Ελλάδα με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ενώ η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.
Η Ρωσία, θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Michael Misustin καθώς ο Πρόεδρος Putin είχε ήδη αρνηθεί να παραβρεθεί.
Το γαλλικό προεδρικό ζεύγος θα μείνει στην βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια και το πριγκηπικό ζεύγος θα μείνει στην οικεία του βρετανού πρέσβη.
Στις 24 Μαρτίου Πέμπτη, οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη νέα Πινακοθήκη και να περιηγηθούν στους γεμάτους έργα διαδρόμους του νέου κτιρίου.
Ρόλο οικοδεσπότη θα έχουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Το «παρών» φυσικά θα δώσουν και οι ΗΠΑ, χωρίς να ξέρουμε προς το παρόν ποιος θα εκπροσωπήσει τον Λευκό Οίκο ενώ αναμένονται και αμερικανικά μαχητικά να διασχίσουν τον αττικό ουρανό για να τιμήσουν την επετειακή στρατιωτική παρέλαση.
Στο διήμερο αυτό, η ελληνική πλευρά θέλει να δώσει ένα πανηγυρικό χαρακτήρα παρά την πίεση της πανδημίας και την αύξηση των κρουσμάτων.
Όπως είχαμε γράψει η εβδομάδα της ελευθερίας 22-2/3 θα είναι η τελευταία με βαριά περιοριστικά μέτρα καθώς αναμένεται από τότε να ανοίγει σταδιακά η αγορά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης