Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε νέο υψηλό 13 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, ξεπέρασε το 1,67%

ΗΠΑ: Σε νέο υψηλό 13 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, ξεπέρασε το 1,67%

Οι αγορές αναμένουν τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Fed Jerome Powell προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων από το 2023 ή και πριν από αυτό, εν όψει της έντασης των πληθωριστικών πιέσεων εξαιτίας του πακέτου τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ.

Σχετικά Άρθρα
Η απόδοση 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 1,67% νωρίς την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2012, κατακτώντας νέο υψηλό 13 μηνών, πριν από τις ανακοινώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) Jerome Powell που θα ακολουθήσουν τη διήμερη συνεδρίαση του συμβουλίου διαμόρφωσης της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας, σύμφωνα με δηνοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του αμερικανικού δημοσίου κατέγραψε άνοδο κατά περίπου 4 μονάδες βάσης, σε 1,66% νωρίς στη συνεδρίαση στις 17 Μαρτίου 2021.
Η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου σκαρφάλωσε περίπου κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,415%.
Η απόδοση του 10ετούς τίτλου κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ, στο 1,667%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Φεβρουαρίου 2020.
Το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ που κατέγραψε το 30ετές ομόλογο, στο 2,428% ήταν το υψηλότερο από τις 12 Νοεμβρίου 2019.

Ανοδική τάση

Στις συναλλαγές πριν απόο την έναρξη της διαπραγμάτευσης η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου ξεπέρασε το πρόσφατο υψηλό της Παρασκευής 12 Μαρτίου στο 1,642% και κατέκτησε το ιστορικό υψηλό από τις αρχές Φεβρουαρίου 2020, την περίοδο που ξεκίνησε η υγειονομική κρίση που έπληξε τις αγορές.
Η απόδοση του 30ετούς ομόλογου κατέκτησε επίσης τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του περασμένου έτους.

Προβλέψεις Fed

Η Fed θα δημοσιοποιήσεις νέες προβλέψεις για τις εξελίξεις των οικονομικών μεγεθών και τα επιτόκια, τις οποίες οι αγορές θα προσπαθήσουν να «αποκρυπτογραφήσουν» εάν οι αξιωματούχοι της Fed εξετάζουν την αύξηση των επιτοκίων έως το 2023 ή και πριν από αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να καταγράψει ισχυρότερη ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία αναμένεται να θέσει υπό αναθεώρηση την ιδιατερα χαλαρή νομισματική πολιτική την οποία έχει υιοθετήσει προκειμένουν να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ιδιαίτερα εν όψει της έντασης των πληθωριστικών πιέσεων που αναμένεται να καταγραφούν εξαιτίας του προσφάτως εγκριθέντος πακέτου μέτρων τόνωσης 1,9 τρισ. δολ..
Εξέλιξη των αποδόσεων πριν από τις ανακοινώσεις Powell


Yield on 30-year Treasuries surpasses 2020 highs before FOMC decision
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης