Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Πώς και πού θα χρησιμοποιηθούν τα 120,5 εκατ. της ΑΜΚ

Ελλάκτωρ: Πώς και πού θα χρησιμοποιηθούν τα 120,5 εκατ. της ΑΜΚ
Ελλάκτωρ: Πού και γιατί θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια της ΑΜΚ
Αναλυτικές πληροφορίες για την προτεινόμενη Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) δίνει στη δημοσιότητα η διοίκηση της Ελλάκτωρ, εν όψει της κρίσιμης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις 2 Απριλίου.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου προβλέπει την άντληση 120,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εξής:

Τα ποσά της ΑΜΚ θα χρησιμοποιηθούν ως εξής

-100 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων της ΑΚΤΩΡ.
Τα 45 εκατ. ευρώ θα καλύψουν εγγυήσεις για την αποχώρηση από διεθνείς συμπράξεις και ζημιογόνα projects.
Τα 55 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων πληρωμών προς την ελληνική αγορά.
-20,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Με βάση το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, η ΑΜΚ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2021.
Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της διοίκησης, επίσης, υπογραμμίζεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονταν σε 260 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2020.
Υπενθυμίζεται δε, ότι στο α’ τρίμηνο του 2021, η Ελλάκτωρ παρείχε στην ΑΚΤΩΡ γραμμή χρηματοδότησης, ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Σχέδιο περικοπής κόστους

Σε συνδυασμό με την ΑΜΚ, η διοίκηση της Ελλάκτωρ πρόκειται να υλοποιήσει σχέδιο περικοπής κόστους με στόχο την εξοικονόμηση, μέχρι τα τέλη του 2023, 98 εκατ. ευρώ.
Οι στόχοι της εισηγμένης περιλαμβάνουν τον εξορθολογισμό του κόστους και την επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων συμβάσεων, τον επανασχεδιασμό της εσωτερικής οργανωτικής δομής, με στόχο την επίτευξη αποτελεσματικότητας, υπευθυνότητας και των εσωτερικών συνεργασιών και τη συνεχή και συστηματική παρακολούθηση της προόδου των έργων.
Τα μέτρα αυτά υιοθετούνται, ήδη, κι εκτιμάται ότι θα επιτρέψουν την εξοικονόμηση κόστους 31 εκατ., 20 εκατ. και 18 εκατ. ευρώ τα έτη 2021, 2022 και 2023, αντίστοιχα.


Διαβάστε εδώ το σχέδιο της διοίκησης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης