Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Μείωση κρουσμάτων από την άλλη εβδομάδα – Σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Μείωση κρουσμάτων από την άλλη εβδομάδα – Σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε
Πιστεύω ότι δεν θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ εκτίμησε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μείωση των κρουσμάτων διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία εκτίμησε ότι σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση στο ΕΣΥ.
«Πρέπει να γίνει το άνοιγμα.
Ο κόσμος έχει κουραστεί που σημαίνει ότι το lockdown όλον αυτόν τον καιρό δεν απέδωσε.
Ο αριθμός των κρουσμάτων λόγω του πολύ αυξημένου ιικού φορτίου, είχε διπλασιαστεί ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά και σε άλλες πόλεις και νησιά.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε σταδιακή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, όχι των διασωληνωμένων, γιατί αυτοί θα αργήσουν, θέλουν ένα δεκαήμερο για να αρχίσουν σε αργούς ρυθμούς να μειώνονται.
Επομένως, από την άλλη εβδομάδα που θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται δεν έχει νόημα να συνεχιστεί, αφού προχωρούμε τα εμβόλια και μπορούμε ο καθένας με αυστηρά ατομική ευθύνη, με πολλά τεστ και με τα εμβόλια με το σχεδιασμό που έχουμε κάνει, να προχωρούμε.
Θα πρέπει τα καταστήματα να αρχίσουν να ανοίγουν», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Παγώνη.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα μικρά μαγαζιά

«Το άνοιγμα των καταστημάτων, όλοι είχαμε δει ότι τα μικρά μαγαζιά δεν είχαν πρόβλημα.
Τηρούσαν τους κανόνες και δεν είχαμε από εκεί κανένα στοιχείο για αύξηση κρουσμάτων.
Εκεί που είχαμε ήταν τα πολυκαταστήματα, που είδατε ότι δεν υπήρχε έξω έστω μία ασφάλεια, ένας σεκιούριτι να ελέγξει τις ουρές που υπήρχαν.
Όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής που θα ανοίξουν απ’ ότι αναφέρεται τη Δευτέρα, σωστά τα κάνουν γιατί εκεί είναι συγκεκριμένα τα τετραγωνικά, συγκεκριμένος ο κόσμος, με ραντεβού και βέβαια θα φοράνε διπλές μάσκες γιατί έχουμε πει όπου είναι κλειστός ο χώρος καλό είναι να φοράμε διπλές μάσκες» υπογράμμισε η κα.Παγώνη.

Δεν θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ

«Πιστεύω ότι δεν θα επιβαρυνθεί το ΕΣΥ και αν επιβαρυνθεί θα είναι πολύ μικρό το ποσοστό.
Και θα πω και κάτι άλλο.
Εμείς εχθές ακούσαμε τον υπουργό Υγείας να βάζει μέσα το στρατιωτικό νοσοκομείο της αεροπορίας που το είχαμε ζητήσει γιατί είναι αρκετά τα κρεβάτια και θα μπορέσουν στις γενικές εφημερίες non-covid να μας βοηθήσουν» υποστήριξε η κα.Παγώνη, επισημαίνοντας ότι «πρέπει σταδιακά να ανοίγουμε με όρους, προϋποθέσεις, αυστηρότητα και αν χρειαστεί και πρόστιμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης