Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Κίνδυνος για σοβαρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία - Θα χαθεί και το καλοκαίρι 2021;

Morgan Stanley: Κίνδυνος για σοβαρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία - Θα χαθεί και το καλοκαίρι 2021;

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμού θέτουν σε κίνδυνο τη φετινή τουριστική περίοδο

Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με νέους κινδύνους βρίσκεται -μεταξύ άλλων- και η ελληνική οικονομία, λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και τους αργούς ρυθμούς στους εμβολιασμούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Ευρώπη θα μπορούσε να έχει ακόμα μια χαμένη τουριστική περίοδο καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και οι εμβολιασμοί διεξάγονται με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο κίνδυνος για μεγάλο πλήγμα στις οικονομίες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας.

Καθυστερεί το άνοιγμα, σε κίνδυνο και το καλοκαίρι του 2021

«Οι υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων και ο αργός εμβολιασμός θα μπορούσε να καθυστερήσουν το άνοιγμα της οικονομίας, θέτοντας σε κίνδυνο δεύτερο καλοκαίρι, που θα επιδεινώσει το χάσμα Βορρά-Νότου και θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής», αναφέρει η Morgan Stanley.
«Πέρυσι, χωρίς εμβόλιο, η Ευρώπη μπόρεσε να σώσει ένα μέρος της θερινής σεζόν με τη βοήθεια περιορισμών αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών που μείωσα τη διασπορά σε σχέση με την άνοιξη.
Ωστόσο, είμαστε κάπως σκεπτικοί ότι αυτό μπορεί να συμβεί ξανά φέτος, δεδομένης της εμφάνισης νέων στελεχών, που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικά και επικίνδυνα, και οδήγησαν σε εκτόξευση των κρουσμάτων στην ευρωζώνη, π.χ. στη Γαλλία και την Ιταλία» σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης