Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεργασία Google - ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης με πιστοποίηση

Συνεργασία Google - ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα δωρεάν ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης με πιστοποίηση
Σχετικά Άρθρα

Τη δυνατότητα απόκτησης δωρεάν τεσσάρων νέων πιστοποιητικών ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google σε τομείς υψηλής ζήτησης, δίνει η συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.
Πρόκειται για τους τομείς, ανάλυση δεδομένων (data analytics), διαχείριση έργου (project management), τεχνική υποστήριξη πληροφορικής (IT support) και σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX design), οι οποίοι προσφέρονται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.
Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα πλαισιώσει το πρόγραμμα κατάρτισης με πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου, όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση, να εργαστούν στο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα έρχεται μετά την επιτυχημένη συνεργασία για την επαγγελματική κατάρτιση στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη οι πέντε βασικές αρχές που θα διέπουν το νέο σύστημα της κατάρτισης είναι:

Επικέντρωση στις πραγματικές ανάγκες ανέργων, εργαζομένων και επιχειρήσεων.
Έμφαση στην ποιότητα και την πιστοποίηση της κατάρτισης.
Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Σύνδεση της κατάρτισης με την απασχόληση.
Συνεργασία με ποιοτικούς παρόχους.

Τι είναι και πώς λειτουργούν τα Google Career Certificates

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης Google Career Certificates, που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, είναι διαθέσιμα σε όλους στη διαδικτυακή πλατφόρμα Coursera και προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να αποκτήσουν την κατάλληλη κατάρτιση και προετοιμασία, για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε τομείς υψηλής ζήτησης, όπως IT Support, Project Management, UX Design και Data Analytics.
Στόχος είναι να βοηθηθούν όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν online στους ρυθμούς που επιθυμούν οι ίδιοι ή και όσοι σκοπεύουν να αλλάξουν καριέρα, αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την παραδοσιακή εκπαίδευση.
Μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα εξάμηνο, ενώ δεν προϋποθέτουν προηγούμενη εμπειρία ή πτυχίο και αναγνωρίζονται από εργοδότες των παραπάνω κλάδων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης