Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι διεθνείς επενδυτές και δανειστές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας

Μητσοτάκης: Οι διεθνείς επενδυτές και δανειστές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας
Οι διεθνείς επενδυτές και δανειστές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Οι διεθνείς επενδυτές και δανειστές πιστεύουν στην μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε διαδικτυακή τελετή υπογραφής συμφωνίας χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και αναφερόμενος στη χθεσινή επιτυχή έκδοση ομολόγων 30ετούς διάρκειας.
Η συμφωνία χρηματοδότησης, ύψους 875 εκατ. ευρώ, αφορά την επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος ενεργειακής απόδοσης "Ηλέκτρα" για την αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων και του προγράμματος βιώσιμων αστικών επενδύσεων "Αντώνης Τρίτσης".
"Καθώς βλέπουμε το τέλος της πανδημίας με την αύξηση των εμβολιασμών, είναι σημαντικό να σχεδιάσουμε το μέλλον", τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι δύο τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ, δηλαδή η ενεργειακή απόδοση και η υποστήριξη βιώσιμων επενδύσεων στους Δήμους, εντάσσονται στο μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που υπέβαλε η Ελλάδα με πολύ θετική ανταπόκριση από την ΕΕ ενώ υπογράμμισε πως θα υπάρξουν ευκαιρίες και περαιτέρω συνεργασία με την ΕΤΕπ.

Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της ΕΤΕπ

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, συνεχάρη την κυβέρνηση για τα επιτεύγματα που υπογραμμίζονται, όπως είπε, από την επιτυχή έκδοση του ομολόγου. Σημείωσε πως το 2020 η ΕΤΕπ κατέγραψε ρεκόρ χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας (άνω των 2,8 δισ. ευρώ) το 44% των οποίων κατευθύνονται σε δράσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.
Αναφερόμενος στις συμβάσεις που υπεγράφησαν σήμερα με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επισήμανε πως το ύψος της χρηματοδότησης αντανακλά το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και το όραμα της κυβέρνησης.
Το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" θα υποστηρίξει επενδύσεις στη διαχείριση αποβλήτων, αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οδική ασφάλεια, διαχείριση νερού κ.ά. ενώ το Ηλέκτρα θα μειώσει την ενεργειακή δαπάνη και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με ενεργειακές επενδύσεις σε σχολεία, νοσοκομεία και αθλητικά κέντρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης