Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Θετική εξέλιξη το πιστοποιητικό εμβολιασμού της – Διμερής συμφωνία με Ελλάδα

Σερβία: Θετική εξέλιξη το πιστοποιητικό εμβολιασμού της – Διμερής συμφωνία με Ελλάδα

Η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας Τatjana Matić προανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας σε διμερές επίπεδο με την Ελλάδα για την αμοιβαία αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σχετικά Άρθρα

Iκανοποιημένη από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πιστοποιητικό εμβολιασμού δήλωσε η υπουργός Τουρισμού της Σερβίας Τatjana Matić, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021.
«Μετά τη δημοσίευση της χθεσινής πρότασης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχουν πλέον λόγοι ανησυχίας.
Σκοπός του εγγράφου αυτού είναι να διευκολύνει την κυκλοφορία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που θα είναι ασφαλείς από άποψη υγείας» δήλωσε σε συνέντευξη της στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 η Tatjana Matić .
Σχολιάζοντας το σημείο της πρότασης που αναφέρεται στην αναγνώριση των εμβολίων που έχουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι, που θα χρησιμοποιηθεί ευρέως το πιστοποιητικό, θα λάβει έγκριση και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ενώ το ίδιο θα συμβεί και με το κινέζικο Sinopharm από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Επιλογή εμβολίων

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε η κ. Matić το γεγονός ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίδει τη δυνατότητα στις χώρες της ΕΕ να αποφασίσουν μεμονωμένα ποια εμβόλια θα αποδεχθούν.
Έκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα και ανήγγειλε την υπογραφή συμφωνίας σε διμερές επίπεδο για την αμοιβαία αναγνώριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
«Με την Ελλάδα συζητούμε εδώ και δύο μήνες για το θέμα αυτό και στις 29 Μαΐου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα επισκεφτεί το Βελιγράδι όπου θα εξετάσουμε διεξοδικά όλες τις λεπτομέρειες.
Παράλληλα υπάρχει και στενή συνεργασία των υπουργείων ψηφιακής πολιτικής των δύο χωρών για να καθοριστεί η μορφή του ψηφιακού πιστοποιητικού που θα χρησιμοποιηθεί» ανέφερε η Σερβίδα υπουργός Τουρισμού.

Πιστοποιητικά

Τόνισε ότι κάποιες χώρες όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος δήλωσαν ότι θα αποδεχθούν τα σερβικά πιστοποιητικά ωστόσο - όπως είπε - η σερβική κυβέρνηση επιθυμεί την συμφωνία με την Ελλάδα για την θερινή περίοδο λόγω της εγγύτητας αλλά και με άλλες χώρες τις ΕΕ για οικονομικούς λόγους.
Η Tatjana Matić δήλωσε επίσης ότι ακόμη και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν με αρνητικό PCR τεστ το οποίο από τον Μάιο για τα ταξίδια στο εξωτερικό θα είναι δωρεάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης