Άμυνα – Διπλωματία

Schumer (επικεφαλής Γερουσίας ΗΠΑ): Πηγή έμπνευσης το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821

Schumer (επικεφαλής Γερουσίας ΗΠΑ): Πηγή έμπνευσης το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821
Πηγή έμπνευσης αποτελεί το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 μέσα σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer
Σχετικά Άρθρα

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση έστειλε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer.
«Μέσα από αυτό το μήνυμα θα ήθελα να αποτείνω φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η οποία αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία είναι έκτοτε, φίλος και σύμμαχος των ΗΠΑ», σημείωσε ο Chuck Schumer σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.
Ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης στάθηκε στις κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πώς η αρχαία ελληνική πολιτισμική κληρονομία επηρέασε τους πατέρες της αμερικανικής δημοκρατίας αλλά και στο κίνημα του φιλελληνισμού που εκδηλώθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επανάστασης.

«Οι Έλληνες πολεμούσαν ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό»

«Αν και ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ προηγήθηκε, οι αξίες και οι ιδέες των εμπνευστών του συνδέονταν άρρηκτα με αυτές των αρχαίων Ελλήνων πολιτικών και φιλοσόφων. Καθώς οι Έλληνες πολεμούσαν ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό μερικές δεκαετίες αργότερα, ο δίκαιος αγώνας τους για ελευθερία υποστηρίχθηκε από πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς όπως ο Daniel Webster και ο Henry Clay, και αυτό αποτέλεσε την απαρχή μιας ισχυρής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία δεν αποτυπώνεται πουθενά καλύτερα, από την πόλη της Νέας Υόρκης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, ο Chuck Schumer μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για την προσφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην δημιουργία της Νέας Υόρκης, τονίζοντας ότι η ιστορία τής Επανάστασης του 1821 συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα.
«Ας γιορτάσουμε σήμερα, αλλά και κάθε μέρα, το θάρρος, τον ιδεαλισμό και το πείσμα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίοι άλλαξαν τον Κόσμο πριν ακριβώς 200 χρόνια. Ας αφήσουμε το παράδειγμά τους να λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης μέσα σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης