Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αποτελέσματα νορβηγικής έρευνας για το εμβόλιο της AstraZeneca - Τι οδήγησε στις θρομβώσεις

Τα αποτελέσματα νορβηγικής έρευνας για το εμβόλιο της AstraZeneca - Τι οδήγησε στις θρομβώσεις
Τα ευρήματα της νορβηγικής ομάδας έρχονται να αμφισβητήσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές
Σχετικά Άρθρα
Όμάδα εμπειρογνωμόνων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον τρόπο που δρα το εμβόλιο της AstraZeneca και έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση θρομβώσεων στο αίμα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το εμβόλιο προκαλεί μια ισχυρή ανοσολογική αντίδραση που οδηγεί σε έναν σπάνιο συνδυασμό θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων (θρομβοκυττάρων).
«Η αιτία για αυτή την κατάσταση των ασθενών μας έχει τώρα βρεθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Verdens Gang ο επικεφαλής γιατρός και καθηγητής στο Rikshospitalet Νοσοκομείο.
«Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Είχαμε κατά νου ότι μία ισχυρή ανοσολογική αντίδραση θα μπορούσε να ήταν υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση και τώρα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πράγματι είναι έτσι», αναφέρει ο Holm.
Αντίστοιχη εικόνα δίνει και ο εντοπισμός συγκεκριμένων αντισωμάτων τα οποία αποδείχθηκε ότι επιτίθενται στα αιμοπετάλια.
«Εμβολιαζόμαστε με σκοπό να προκαλέσουμε μία ανοσολογική αντίδραση, η οποία θα μας προστατεύσει στην πορεία από τον ιό και στη συνέχεια αναπτύσσουμε αντισώματα.
Ορισμένα από αυτά ενδέχεται να αντιδράσουν με τα αιμοπετάλια του οργανισμού και να οδηγήσουν σε θρόμβωση του αίματος», εξήγησε ο επικεφαλής.

Δεν συμφωνούν με τα συμπεράσματα ΕΜΑ - ΠΟΥ

Τα ευρήματα της νορβηγικής ομάδας έρχονται να αμφισβητήσουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι ανακοίνωσαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και τόνισαν ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.
Την ίδια ώρα, δύο νέοι ασθενείς εμφάνισαν έναν σπάνιο συνδυασμό θρόμβων και αιμορραγίας και εισήχθησαν στο Rikshospitalet στην Νορβηγία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης