Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Δεν μπορεί να μας περιπαίζει ο Boris Johnson για τους ελέγχους στα ιρλανδικά σύνορα

Weber (ΕΛΚ): Δεν μπορεί να μας περιπαίζει ο Boris Johnson για τους ελέγχους στα ιρλανδικά σύνορα

Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή πώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να επικυρώσει την εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit, δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Manfred Weber

Σχετικά Άρθρα

Τελεσίγραφο απηύθυνε στη Βρετανία ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο Manfred Weber με αντικείμενο την αναβολή έναρξης ελέγχων στα σύνορα Βόρειας Ιρλανδίας – Ιρλανδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 το οποίο επικαλείται πληροφορίες απο το Der Spiegel.

Κύρωση συμφωνίας

«Εάν δεν βρεθεί λύση για τους ελέγχους στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας έως το Πάσχα, δεν βλέπω αυτή τη στιγμή πώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να επικυρώσει την εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Weber στο περιοδικό Der Spiegel.
«Δεν θα αφήσουμε τον Boris Johnson να μας περιπαίζει.

Συνοριακοί έλεγχοι

Η κυβέρνηση στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει μονομερώς την εισαγωγή συνοριακών ελέγχων (μεταξύ της Ιρλανδίας η οποία είναι χώρα μέλος της ΕΕ και της Βόρειας Ιρλανδίας η οποία είναι μέρος της Βρετανίας) για έξι μήνες.
Μια ανοιχτή πύλη στην εσωτερική αγορά δεν είναι αποδεκτή μακροπρόθεσμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Weber, του οποίου η κοινοβουλευτική ομάδα είναι η μεγαλύτερη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ευρωκοινοβούλιο

Αρχικά είχε προγραμματιστεί ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα ψηφίσει την εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Η διαπραγμάτευση με τη Βόρεια Ιρλανδία ήταν το πιο λεπτό σημείο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης