Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Στον Ευρωπαϊκό Πράσινο Ψηφιακό Συνασπισμό η Vodafone

tags :
Στον Ευρωπαϊκό Πράσινο Ψηφιακό Συνασπισμό η Vodafone

«Ο Ευρωπαϊκός Πράσινος Ψηφιακός Συνασπισμός βλέπει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εν δράσει ανάμεσα σε επιχειρήσεις, ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις», τονίζει ο CEO του ομίλου Nick Read

«Η Vodafone είναι υπερήφανη που έγινε ιδρυτικό μέλος στον Ευρωπαϊκό Πράσινο Ψηφιακό Συνασπισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vodafone Nick Read.

Οπως ανέφερε ο CEO του ομίλου, «ως η μεγαλύτερη εταιρεία σταθερής και κινητής στην Ευρώπη, η Vodafone αναγνωρίζει τον ρόλο-κλειδί που διαδραματίζουν τα ψηφιακά δίκτυα και τεχνολογίες στην αντιμετώπιση των θεμάτων του κλίματος που ζούμε σήμερα.
Η ψηφιοποίηση είναι κλειδί για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποτελεσματικότερη χρήση φυσικών πόρων, τη βελτιωμένη απόδοση και τη δημιουργία μίας κυκλικής οικονομίας.
Επενδύοντας στην ψηφιακή διασύνδεση και συνεργαζόμενοι με τη βιομηχανία και την πολιτική, μπορούμε να επιτύχουμε μία καλύτερη ανοικοδόμηση για την Ευρώπη και τους πολίτες της.
Ο Ευρωπαϊκός Πράσινος Ψηφιακός Συνασπισμός βλέπει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εν δράσει ανάμεσα σε επιχειρήσεις, ευρωπαϊκούς θεσμούς και κυβερνήσεις που θα λειτουργήσει ως φόρουμ, το οποίο θα εστιάσει στην απελευθέρωση της δύναμης των ψηφιακών τεχνολογιών, έχοντας ως στόχο την πραγματοποίηση του Green Deal της Ευρώπης, σε συνεργασία με άλλους τομείς.
Πέρυσι τον Ιούλιο, δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε τους εταιρικούς μας πελάτες να μειώσουν τους ρύπους τους κατά 350 εκατ. τόνους παγκοσμίως έως το 2030.
Επίσης, θέσαμε έναν στόχο μείωσης ρύπων, ο οποίος στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, έως το 2030, αλλά και δηλώσαμε τη φιλοδοξία μας για μηδενικές εκπομπές έως το 2040.
Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να υποστηρίξουμε την Ευρώπη στη φιλοδοξία της να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα έως το 2050».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης