Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Σχεδόν 8/10 Βραζιλιάνους πιστεύουν ότι η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου στη χώρα

Βραζιλία: Σχεδόν 8/10 Βραζιλιάνους πιστεύουν ότι η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου στη χώρα
Η σφυγμομέτρηση της Datafolha έδειξε πως το 79% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, από 62% στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο

Σχεδόν οκτώ στους δέκα Βραζιλιάνους πιστεύουν ότι η πανδημία της Covid-19 βρίσκεται εκτός ελέγχου στη χώρα τους και περισσότεροι από τους μισούς "φοβούνται πολύ" ότι θα μολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Datafolha που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι ανησυχίες αυτές εγείρονται καθώς ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου άλλαξε για τρίτη φορά στη θητεία του τον υπουργό Υγείας, ενώ η λατινοαμερικάνικη χώρα έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας με περισσότερους ημερήσιους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.
Η σφυγμομέτρηση της Datafolha έδειξε πως το 79% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, από 62% στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο.
Η Βραζιλία κατέγραψε χθες Πέμπτη τη δεύτερη πιο θανατηφόρα μέρα από την πανδημία, με 2.724 ανθρώπινες ζωές να χάνονται εξαιτίας της Covid-19, μόλις δύο ημέρες μετά από ένα ρεκόρ 2.841 θανάτων. Την Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ρεκόρ 90.303 νέων κρουσμάτων, περισσότερα από τις ΗΠΑ, οι οποίες είχαν μέχρι τότε τις περισσότερες μολύνσεις.
Το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε πως φοβάται ότι θα κολλήσει τον ιό, από 44% τον Ιανουάριο. Ακόμα και οι νεαροί Βραζιλιάνοι καθώς και οι πλουσιότεροι πολίτες φοβούνται ότι θα μολυνθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης