Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Αρχίζει άμεσα ο διάλογος για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Χατζηδάκης: Αρχίζει άμεσα ο διάλογος για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας με μισθούς κατά πολύ πάνω από το κατώτατο όριο είπε ο κ.Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Την άμεση έναρξη του διαλόγου για την αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας με μισθούς που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα κατώτατα όρια.
Ο κ.Χατζηδάκης έκανε λόγο για δύο κύκλους διαβουλεύσεων.
«Ο πρώτος κύκλος ξεκινά τώρα και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι για να γίνει και η σχετική συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.
Η διαδικασία θα προχωρήσει με βάση το σχετικό νόμο, που μεταξύ άλλων προβλέπει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι, οπότε και αναμένεται να έχει «κλείσει» το θέμα της πανδημίας.
Ο καινούργιος αυτός κύκλος θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2022.
Στόχος είναι κάθε χρόνο να γίνεται ανάλογη διαδικασία» είπε μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής σχετικά με την πρόταση οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ε.Ε ο κ.Χατζηδάκης.
Όπως είπε, φιλοδοξία της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η διασφάλιση επαρκών κατώτατων μισθών.
«Δεν είναι επιδοματική η πολιτική μας στην αγορά εργασίας.
Καλά τα επιδόματα, καλό το δίχτυ ασφαλείας αλλά αυτό που επιδιώκουμε είναι να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας που η αγορά δίνει πολύ πάνω από τον κατώτατο μισθό.
Ναι, να δούμε το θέμα του κατώτατου μισθού, αλλά πέρα από αυτό πρέπει να δούμε συνολικά την πολιτική της απασχόλησης η οποία θα οδηγεί σε νέες και καλύτερες δουλειές μέσω επενδύσεων ιδιαίτερα σε τομείς αιχμής» είπε ο υπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης